Halrudacskát, halat és egyéb húsokat miben lehetne kisütni, ha nem napraforgóolajban, ami egészségesebb, de legalábbis nem olyan rossz mint az olaj? Ugyanez a kérdésem a párolt zöldségekkel, párolt dolgokkal kapcsolatban is.
Panírozott dolgokat sütőben sütök. Ritkán csinálok ilyesmit, akkor pedig megveszem a boltit, mert a házilag panírozottak szerintem nem olyan finomak sütőben sütve. Azért nem csinálom olajban, mert utálok a maradék sütőolajjal foglalkozni a végén.
Az meg, hogy melyik olaj az egészségesebb - szerintem igazából mindegy. Ne legyen égett az olaj, és az extra szűz variációkat is érdemes kerülni, mert nem jó a hőtűrésük. De amúgy a füstpontja fölé nem melegíted, oly mindegy, milyen olaj.
A zöldségeknél, párolt dolgoknál meg teflonserpenyőben elég csak ecsettel kikenni a serpenyőt, az a kicsi nem számít. De nekem kényelmesebb fedeles jénai üvegtálban, mikróban készíteni a párolt zöldséget. Szaftosabb is lesz, olaj pedig egyáltalán nem kell hozzá. Kavarni sem kell, csak berakom, és mennyiségtől függően kb. 10 perc múlva kiveszem, mikor kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!