Ha muszáj választani akkor a napraforgóolaj, növényi zsír, vagy a vaj az egészségesebb?
Figyelt kérdés
Próbálok egészségesen táplálkozni, de nem tudom elkerülni, hogy ne egyek vajat, vagy zsírt. Melyik még a legegészségesebb ezek közül? Főzéshez/sütéshez melyik a legjobb, illetve simán kenyérre kenve?2013. dec. 31. 11:59
1/6 anonim 



válasza:





Ez attól függ, hogy épp melyik piaca megy szarabbul.
2/6 anonim 



válasza:





A vaj, a transzzsírok nélküli növényi margarin (tehát nem minden margarin egészséges!), állati zsírból a kacsa/libazsír és a mangalicazsír egészséges, a sima disznóé, tyúké kifejezetten egészségtelen.
Olajokból a napraforgóolaj áll a lista alján, a legegészségesebb a szőlőmagolaj, de az ára is olyan :). Nagyon jók még a lenmagolaj, tökmagolaj, földimogyoróolaj, stb. is.
3/6 anonim 



válasza:





És nagyon jó a görög extraszűz olivaolaj. Bár ne süss benne rántott húst és krumplit. Vaj ami tejből készült. Margarint ne, mert pálmaolajból készül és az adalékok miatt nem ürül ki. Ez a transzzsír, ami szépen lerakódik és nincs szabadulás.
Kenyérre mangalica, vagy kacsa liba zsír is mehet.
Jó étvágyat.
4/6 anonim 



válasza:





A legjobb, ha variálod, és ha egyikből sem eszel túl sokat. Én sütéshez zsírt, vajat, napraforgó- és extra szűz olívaolajat váltogatok attól függően, hogy mit sütök/főzök. Kenyérre/kiflire meg vajat használok, de az ok egyszerű: a margarin ízét nem szeretem.
5/6 anonim 



válasza:





Margarint egyáltalán ne, a benne maradt katalizátor nehézfém és a transzzsírok gyilkosak.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :)!
2013. dec. 31. 14:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!