Ha egy termékre az van ráírva, hogy pálmaolajjal készült, a másikra az, hogy növényi olajból, ugyanazon a márkán belül, akkor a növényi olajos az nem pálmaolajjal készült?
Figyelt kérdés
2013. dec. 21. 00:17
1/9 lencsefőzelék válasza:
Valószínűleg a legolcsóbb növényi olajokat takarja a megjelölés: kókuszolaj, pálmaolaj, napraforgóolaj, repceolaj, ilyesmikre tippelek. Ezek általában a legegészségtelenebbek is:
Mindenestre az biztos, hogy nem dióolaj, tökmagolaj vagy hidegen sajtolt, extra szűz olívaolaj van benne...
2/9 anonim válasza:
Egy márkán belül talán nem pálmaolajat takar, de általában sajnos igen, nem véletlenül próbálják titkolni. Biztosat csak a gyártó tud mondani. Te is kerülöd a pálmaolajat?
3/9 A kérdező kommentje:
Igen, eddig csak rosszat hallottam róla. És sajnos szinte minden termékben ez van. Ha látom az összetevőkben, hogy pálmaolaj, meg se veszem. Viszont a növényi olajosat eddig vettem, de félek, hogy az is pálmaolajat jelent.
2013. dec. 21. 14:15
4/9 anonim válasza:
Végre nem vagyok egyedül :) Én egy ideje már nem veszek meg semmit, amin csak növényi olaj van feltüntetve, sosem tudhatom, mit takar. Sajnos még így sem lehet teljesen elkerülni a pálmát. Milyen termékről van szó egyébként?
5/9 A kérdező kommentje:
Ez konkrétan csokinál volt, az egyikre pálma, a másikra sima növényi olaj volt ráírva. De más termékeknél is volt ilyen.
2013. dec. 26. 08:54
6/9 anonim válasza:
Tudom, én is sokszor belefutottam ilyenbe, csak azért kérdeztem, mert hátha olyanról van szó, aminek tüzetesebben utánajártam már :) El tudom képzelni, hogy korábban gyártott termékekre még csak növényi olajat írnak, aztán egy esetleges friss szabályozás miatt az újabb adagokra már konkrétan ráírják, hogy milyen növényről van szó.
7/9 anonim válasza:
Ha még érdekel a téma, végre találtam hivatalos információt, nem volt hülyeség a tippem. Idén december 13-tól lép életbe az új uniós szabályozás, melynek értelmében mindenen kötelező lesz konkrétan megnevezni a növényt, addig még lehetnek forgalomban a régi szabályozás szerint címkézett termékek is. Szerencsére egyre gyakrabban látok új típusúakat, vannak, akik nem várnak év végéig :) [link]
8/9 lencsefőzelék válasza:
Most már csak azt kellene elérni, hogy származási országként is megnevezzék a konkrét országot, ne csak annyit, hogy EU.
9/9 anonim válasza:
ja még mindig az van hogy származási hely:EU az kib*szott
28 ország...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!