Hogyan kell ezt megcsinálni? Csirkecomb csonttal, a csontról levágtam a húst és felkockáztam. Sertészsírban akarom kisütni, serpenyőben. Milyen hőfokon, mennyi ideig kell sütni? Közben kell kavarni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nyilván kell kavarni, forró serpenyőben süsd elő hogy kapjon egy kérget csak pici zsiradékon.
Utána valószínű enged némi levet és takarék lángon párolhatod amíg el nem fövi a levét kb fél óra és kész.Ha puha akkor van kész
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A felkockázott csirkehúsnak percek kellenek.
Forró zsíradék, abba beleszórod és igyekszel egyenletesen fehér kérget sütni rá minden oldalon. Ez oldalanként 1-1 perc alatt kész van. Ez a kéreg azért kell, hogy a leve ne párologjon el, ezzel zárod be. Így nem lesz száraz a húsod. Ekkor még ne sózd, mert a só "kiszívja" a vizet a sejtekből (ozmózis, ha ez mond valamit középiskolából).
Utána kisebb hőfokon sütöd még egy kicsit, hogy át is süljön. Nagyon fontos, hogy ez nem steak, ennek nem maradhat rózsaszín a közepe, de tényleg csak pár perc kell neki, hogy átsüljön. Ebből a szempontból mindegy, hogy csirkemell, vagy csirkecomb, egy csirke nem él 7 hétnél tovább, lényegében kölyök még, amikor vágóhídra kerül, tehát a húsa könnyű, nem rágós egyáltalán. Mondjuk épp ezért sok íze sincs, ezért aztán akármilyenre fűszerezed, olyan lesz. Ebből a szempontból a comb még jobb is egy fokkal, mint a mell, kicsivel több íze van alapból.
Amikor már a kérged rásült, akkor sózhatod, borsohatod, fokhagymázhatod. Ennyi fűszer már elég is szokott lenni. Pirospaprikát max tálalás előtt tegyél rá, nem pörköltet főzöl! Közben egyszer kétszer átkavarhatod, de folyamatosan kavargatni biztos nem kell. Addig süsd, amíg kicsit elkezd megbarnulni, ízlésesen, gusztusosan.
Mehet mellé pl. párolt zöldség, ezzel össze is lehet forgatni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!