Kétszer is próbáltam elkészíteni...nyúlós, ragadós lett a tészta.. Miért? Én csinálok valamit rosszul?
Össze sem tudtam rendesen gyúrni,mert annyira ragadós, nyúlós lett a tésztája. Nem, értem az egészet..Igaz,hogy rendes élesztővel csináltam,nem porral de akkor is, az arányokhoz mérten csináltam,mivel megnéztem,hogy 1 tasak por élesztő mennyi hagyományosnak felel meg.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Feltehetöen a liszt minösége nem optimális.
Az élesztöt (kb 25 g, fél kocka, ez felel meg a 7 g szárítottnak) löször nagyon kevés folyadékban keverd el, úgy tedd a liszthez, a megadott folyadékból azonban elöször a felét tedd bele és ha túl kemény, akkor adj hozzá még valamennyit. Inkább keményebb legyen a tészta, 10 perc után gyúrd át úja, akkorra látod , milyen az állaga, a kelesztés alatt a legtöbbször puhul a tészta.
Meg a kelesztésnél figyelj, hogy ne legyen túl meleg, mert attól elpusztul az élesztö
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Lehet tényleg sok a két dl tej próbald kevesebbel.
Egyébként én még lágyabb tésztából szoktam és habzsákból nyomom amerikai fánk formába és sütőben sütöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!