Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kétszer is próbáltam elkészíte...

Kétszer is próbáltam elkészíteni...nyúlós, ragadós lett a tészta.. Miért? Én csinálok valamit rosszul?

Figyelt kérdés

Össze sem tudtam rendesen gyúrni,mert annyira ragadós, nyúlós lett a tésztája. Nem, értem az egészet..Igaz,hogy rendes élesztővel csináltam,nem porral de akkor is, az arányokhoz mérten csináltam,mivel megnéztem,hogy 1 tasak por élesztő mennyi hagyományosnak felel meg.

[link]


ma 14:23
 1/3 anonim ***** válasza:

Feltehetöen a liszt minösége nem optimális.

Az élesztöt (kb 25 g, fél kocka, ez felel meg a 7 g szárítottnak) löször nagyon kevés folyadékban keverd el, úgy tedd a liszthez, a megadott folyadékból azonban elöször a felét tedd bele és ha túl kemény, akkor adj hozzá még valamennyit. Inkább keményebb legyen a tészta, 10 perc után gyúrd át úja, akkorra látod , milyen az állaga, a kelesztés alatt a legtöbbször puhul a tészta.

Meg a kelesztésnél figyelj, hogy ne legyen túl meleg, mert attól elpusztul az élesztö

ma 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
ma 14:55
 3/3 anonim ***** válasza:

Lehet tényleg sok a két dl tej próbald kevesebbel.

Egyébként én még lágyabb tésztából szoktam és habzsákból nyomom amerikai fánk formába és sütőben sütöm.

ma 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!