A tűzhely sütőjében a termék alja tepsiben már fekete ,de a teteje már világos.Próbáltam kisebb hőfokkal,de akkor is ez történt.Mi lehet a baj?
Legközelebb sütés közben fordítsd meg a TERMÉKET.
Vagy javíttasd meg a sütőd.
Az a baj, hogy nem tudjuk, milyen "termék"-ről van szó. Csirke vagy pulyka? Valamilyen rakott étel? Valamilyen édes vagy sós sütemény, pl pogácsa? Valamilyen torta vagy pite?
Elég nehéz úgy tanácsot adni, hogy csak annyit tudunk, hogy a sütőben sül, és az alja odaég.
Rendszerint a "gyári tepsit" használják, ami valójában hőterelő. Ezért ég le az alja.
Ezt legalulra kell betenni és a fölötte lévő rácsra kell tenni egy tepsit.
Vagy: téglákat, esetleg cserepeket tenni be alulra.
Gondolom gázsütő, mert az elektromosnál egyszerűen rákapcsolnál egy kis felső sütést.
Én tulajdonképpen meg is érkeztünk a problémához, ami annyi, hogy gázsütő.
A spórolás, a visszafejlődés, és az igénytelenség jegyében, 50 éve nem gyártanak igényes gázsütőt.
Régen olyan gázsütők voltak, amiben 2 égősor volt alul, szélen, és a sütőn kívülről lehetett beállítania gázfúvókák irányát, így szabályozva a konvekciót, hogy alul süssön, vagy (oldalt feláramolva a hő) fentről lefelé.
Ehhez 3-mal több alkatrész kellett, úgyhogy utána már csak fix égősorosat gyártottak. Mára abból is csak 1 db van, középen, hogy a hőnek esélye se legyen úgy feláramolni, hogy közbe ne égesse rommá az ételt.
Nem sok mindent tudsz csinálni az aljába szokás tenni hőterelőnek cserepet, vagy lapos samott téglát, vagy ha olyat sütsz, aminek jó a gőz, akkor egy tepsiben forró vizet.
Hangyányit segít, de alapvetően maga a konstrukció egy rakás szar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!