Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rántott húsnál mikor megfele...

A rántott húsnál mikor megfelelő az olaj hőmérséklet?

Figyelt kérdés
Jártam úgy hogy a bunda már majdnem égett de bent a husi nyers volt. Régi gáz tűzhelyem van ami gyorsan éget. Szóval kb honnan tudom mikor jó? Hogy ne ez történjen hogy a husi még nyers belül

2021. okt. 22. 11:07
 1/8 anonim ***** válasza:
33%
Nálam ez nem jelent problémát, mert sűtőben, sütőpapíron olajjal lespriccelve sütöm a rántott dolgokat. :)
2021. okt. 22. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű: beledobod a panírt (a húsról lejött panírdarabkát) és az serceg, sül
2021. okt. 22. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
És mennyi olaj kell?
2021. okt. 22. 11:42
 4/8 A kérdező kommentje:
Illetve ha egy közepes lángra beállítom meg forró lesz az olaj a húst is azon a lángon sussem? Vagy vegyem kicsire akkor már mikor a húst teszem bele?
2021. okt. 22. 11:51
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Állítsd kisebbre és a sütés feléig takard le fedővel. Így párolódik is és könnyebben megpuhul. Vége felé vedd le fedőt.

Persze attól is függ, milyen húst sütsz, a rántott cirkecombnál és a csont mellett néha megszúrom, ha már nem jön egy kis vér belőle, akkor majdnem kész.

Egy vékonyra klopfolt, csont nélküli hús szeletnél nem kell letakarni.

2021. okt. 22. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Milyen hús? Ez nagyon nem mindegy. Egyébként lehet kapni gáztűzhelyhez való hőelosztót, lehet érdemes lenne venned egyet.
2021. okt. 22. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
72%

#5 Jókat írt. Érdemes megfogadni. A fedős trükkről még nem hallottam, de jó ötletnek tűnik.

Egyébként, önmagában csak az olajat max gázon is felhevítheted, olyankor nem számít. Minél gyorsabban lesz meleg, annál hamarabb fogsz tudni elkezdeni sütni. Mikor már teszed bele a húsokat, akkor érdemes lejjebb venni valamennyire a gázt, hogy inkább csak megtartsa a meleget, mert így az olajban benne maradó prézli darabok megégnek, ami pedig ráragad a hús panírjára, így olyan mintha odaégett volna. Jártam már így párszor, meg hát, max gázon amúgy sem sül szépen, egyenletesen a hús, könnyen megeshet, hogy ténylegesen odaég picit. Persze ez nálunk csak a nagy gázrózsával van így, az egyel kisebb gázrózsa még max gázon is röhej...

2021. okt. 22. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Elvileg 170°C-nak kellene lennie. Tisztességes olajsütőben nem is probléma.

Ha gázon csinálod akkor legalább 1 centi legyen az alján az olaj (magas falú legyen) valami hőmérőt jó lenne szerezned. Ha gázod van akkor vagy vastagaljú edényt használj, ha csak sima zománcos akkor tegyél alá hőoszlató fél centi vastag vaslapot mindenképpen.

2021. okt. 22. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!