A rántott húsnál mikor megfelelő az olaj hőmérséklet?
Állítsd kisebbre és a sütés feléig takard le fedővel. Így párolódik is és könnyebben megpuhul. Vége felé vedd le fedőt.
Persze attól is függ, milyen húst sütsz, a rántott cirkecombnál és a csont mellett néha megszúrom, ha már nem jön egy kis vér belőle, akkor majdnem kész.
Egy vékonyra klopfolt, csont nélküli hús szeletnél nem kell letakarni.
#5 Jókat írt. Érdemes megfogadni. A fedős trükkről még nem hallottam, de jó ötletnek tűnik.
Egyébként, önmagában csak az olajat max gázon is felhevítheted, olyankor nem számít. Minél gyorsabban lesz meleg, annál hamarabb fogsz tudni elkezdeni sütni. Mikor már teszed bele a húsokat, akkor érdemes lejjebb venni valamennyire a gázt, hogy inkább csak megtartsa a meleget, mert így az olajban benne maradó prézli darabok megégnek, ami pedig ráragad a hús panírjára, így olyan mintha odaégett volna. Jártam már így párszor, meg hát, max gázon amúgy sem sül szépen, egyenletesen a hús, könnyen megeshet, hogy ténylegesen odaég picit. Persze ez nálunk csak a nagy gázrózsával van így, az egyel kisebb gázrózsa még max gázon is röhej...
Elvileg 170°C-nak kellene lennie. Tisztességes olajsütőben nem is probléma.
Ha gázon csinálod akkor legalább 1 centi legyen az alján az olaj (magas falú legyen) valami hőmérőt jó lenne szerezned. Ha gázod van akkor vagy vastagaljú edényt használj, ha csak sima zománcos akkor tegyél alá hőoszlató fél centi vastag vaslapot mindenképpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!