A hűtő hőmérséklete nyáron 2-3 fokra állítva
megfelelő?
1/10 anonim válasza:
Van 1-től 7-ig néhány fokozatod. Egyik sem celdius fok. Nem tudom, érted-e mit jelent a Celsius fok....
2019. jún. 14. 14:46
Ez engem is erdekel! Nalunk mondjuk 8ason van, de jegesedik.
2019. jún. 14. 14:46
Első nagyon okos vagy, de ennyi kérdésből nem kell rögtön hülyének nézni valakit. Van aki ugyanis használ a hűtőben hőmérőt, és lehet hogy a kérdező valóban a celsius fokra gondolt.
2019. jún. 14. 14:50
4/10 A kérdező kommentje:
Fokozatra gondoltam, nem Celsius fokra.
5/10 anonim válasza:
ezek szerint a 3-as válaszoló mégis túlértékelte a kérdező szellemi képességeit.
2019. jún. 14. 15:09
Ellenőrző hőmérő kell bele a tényleges belső hőmérséklet megállapításához. Nekem egy Zanussi kommersz kis-közepes méretű van és 2-3 fokozatban is kb. 8°C-ot mutat az ellenőrző hőmérő az ajtó belső oldalán középtájon levő zsebben. Ez azért a romlandóbb élelmiszereknek nem elég (nyers hús, bontott tejtermék stb.). A belső erős deresedés a jelenlegi magas légköri páratartalom mellett gyakran előfordul, kevesebbet kell nyitogatni az ajtaját, de a deresedés mindenképpen rontja a hűtőteljesítményt. A jelenlegi nagyon széles hűtőgép kínálatból azért lehet olyan választani (csak pénz kérdése az egész), ami tartja belül a 3-4°C-ot.
2019. jún. 14. 16:48
Inkább 3-4-esre tedd. Ha négyesen sem jegesedik és nem nyitogatod feleslegesen hosszú ideig, akkor az ilyenkor ajánlott a 3-4-es fokozat. Ilyen melegben beáramlik a meleg levegő hosszabb nyitáskor, és szinte újra kezdheti elölről a hűtést. Anyu folyamatosan képes még ilyenkor is nyitva hagyni a kombi hűtő ajtaját és csodálkozik, hogy befagy a belső tér hátsó fala. Arról nem beszélve, hogy szinte folyamatosan megy szerencsétlen.
Na mindegy, a lényeg, hogy a 2-es fokozat kevés.
2019. jún. 14. 17:16
Esetleg arra gondoltál-e már, hogy teszel bele egy hőmérőt (ha gyárilag nem lenne benne) és a segítségével beállítod a kívánt hőfokot? amúgy honnan a bánatból tudnánk, hogy melyik fokozaton használd mikor se a hűtőt, se a helyét, se a tartalmát nem ismerjük. ...de számít az is, hogy mennyit használod.
2019. jún. 14. 17:35
#2: Nem véletlenül jegesedik 8-ason, az a legdurvább fokozat. A belső hőmérséklet és a fokozat fordított arányban van: minél nagyobb fokozat, annál hidegebb. Nálunk 1-esen is jó hideg van benn (nem mértem hány °C), de nem romlik meg semmi, nyers húst meg max. 1 napig tartunk benne, utána vagy elkészítjük, vagy megy a fagyasztóba.
2019. jún. 17. 18:15
10/10 patrik0103 válasza:
Több tényezőtől függ, hogy kinek hogy hűt a hűtője.
Szoba hőmérséklet, mennyit van nyitogatva, mennyire van megpakolva.
Általában 1-2-es fokozat elég. De ha pl jönnek rokonok stb és több élelmiszer vagy üdítő van a hűtőben érdemesebb feljebb tekerni kicsit.
Vagy nyáron meleg időszakban.
Az ellenőrző hőmérő okos dolog!
Nálunk a hűtő belsejében van egy matricra aminek egy része zöldre színeződik ha melegebb van bent mint 5 fok. Ez gyárilag benne volt, biztos lehet venni külön is.
A maxra tekert hűtőnek nem sok értelme van. Szinte folyamatosan megy. Jegesedik. Van hogy meg is fagynak amik bent vannak.
2019. jún. 23. 16:47
Kapcsolódó kérdések: