Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha a hűtő egy adott fokozaton...

Ha a hűtő egy adott fokozaton van, akkor nyáron melegebb lesz benne, mint télen?

Figyelt kérdés

Be szoktam rakni este valami löttyöt, amit reggel megiszok, és megfigyeltem, hogy ugyanannyi idő alatt egyáltalán nem hűti le annyira, mint télen.

Ha pl. 3-ason van, akkor télen-nyáron ugyanolyan hőmérséklet kéne legyen benne, nem? Vagy feljebb kell kapcsolni nyárra?

2019. jún. 13. 21:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem, a "fokozat" a belsö hömérsékletet jelenti, azt tartja.

Ami meg azt illeti, hogy lassabban hüti el az italt, az azért van, mert amit beraksz, az melegebb, azaz több idö kell, mire lehül.

2019. jún. 13. 21:12
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

jól kapisgálod kedves kérdező..ez a jelenség az újabb, jobb hűtőknél már nem így van,télen-nyáron azonos a hőmérséklet azonos fokozaton.

persze az is számít, hogy mennyi a környező hőmérséklet nyáron, és tiszta e a hőleadó rács a hűtő hátulján

a nagyon modern hűtőkön ilyen nincs, teljesen zártak..de precízebben is hűtenek.

2019. jún. 13. 21:40
 3/6 A kérdező kommentje:

@21.12: ismét a legnyilvánvalóbb dologra nem gondoltam! :D

Eszembe se jutott, nagyon igazad van.

2019. jún. 13. 22:10
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Többféle rendszerű hűtő van. Valahol fokozatokat kell állítani, és nem hőmérsékletet.

Nekem egy 20 éves liebherr van, az is ilyen. Adott fokozaton melegebb van benne nyáron, ha a külső hőmérséklet jóval melegebb, mint télen.

Ez nem probléma, és nem a szigetelésével van baj, ezt így rakták össze. 20 éve megy így hibátlanul.

De ez benne is volt a használati utasításában, hogy nyáron valószínűleg erősebbre kell majd venni. Ősszel onnan veszem észre hogy vissza kell tekerni, hogy nem bírom meginni amit beteszek hűlni, olyan hideg a nyári állásban.

Úgyhogy lehet, hogy a tiéd is ilyen rendszerű, de lehet hogy nem ilyen, csak nem tudja azt amit tudnia kéne.

A megoldás egyszer, párszáz ft egy hűtőhőmérő, ha melegebb van benne, akkor vedd erősebbre.

2019. jún. 13. 23:01
 5/6 A kérdező kommentje:

@23.01: ez egy Zanussi, nem több, mint 10 éves. 1-től 6-ig van benne egy tekerő. Valószínűleg az lesz vele, amit írtál, az, hogy adott fokozaton mennyire van hideg benne, függ a külső hőmérséklettől.

Feltekertem 5-re, télen 3-ason volt, a 6 szerintem túlzás lenne (túl sokat enne?)

2019. jún. 16. 11:34
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát a hűtők alapból nem olyan rettenet nagy fogyasztásúak, ha megromlik benne a kaja, az többe kerül. Úgyhogy erre is azt tudom mondani, hogy vagy kell a hűtőhőmérő, vagy simán csak érzed a benne lévő dolgokon, hogy elég hidegek e 5-ösön, ha jó jó, ha nem elég hideg, csavard fel maximumra.

Néha húzd el a faltól, és a hátsó rácsos hőcserélőt tisztítsd meg, portalanítsd, vagy ha nagyon sok főzés van a konyhán, akár egy zsírréteg is lehet rajta, amiben megül a por, ami mégjobban szigetel.

Akkor egy kis mosószeres vízzel , műanyag kefével mosd át a rácsot, hogy tiszta legyen. A hatékony hűtéshez hatékony hőleadás kell, ahhoz meg tiszta hőleadó felület. Plusz jó szellőzés, úgyhogy ne is told be teljesen falig. (bár általában nem is lehet, úgy vannak kialakítva)

2019. jún. 16. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!