Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen edény készletet vegyek?

Milyen edény készletet vegyek?

Figyelt kérdés

Most egy 5 éve vásárolt rozsdamentes készletem van műanyag fülekkel, de a műanyag fülek kezdenek "leolvadni" a gáztűzhelyen. (Felforrósodnak, megrepedtek és egyet már ki is dobtam, mert irdatlan bűzzel égett/olvadt a fogantyúja)

Van egy rozsdamentes kisfazekam, aminek sima rozsdamentes füle van, de azt meg pont azért nem szeretem, mert csak konyharuhával lehet megfogni a fülét.

Teflonos eddig csak serpenyőm volt, de hamar tönkre megy, pedig fakanalat használok és mosogatógép mos, szóval se kés, se dörzsi nem éri. Mégis kb 10 sütés és már karcos (Berlingen Haus serpenyő...)

Egy olyan serpenyőm van, amit imádok, az egy Tesco grill serpenyő. Kb 8 éves, kutya baja, de már nem lehet kapni. Gőzöm sincs miből van, hasonlít az öntött vasra, de nem az, mert nem annyira nehéz. Nem ég le benne soha semmi. Ha edényben lenne ilyen, akkor lehet arra szavaznék.

Tésztákat, szószokat, főzelékeket, köreteket főzök, levest szinte soha. Ezekhez keresek valami jó készletet. Egyelőre gáztűzhely van, de tervben van a csere egyszer indukciósra.

ma 14:18
 1/1 anonim ***** válasza:

Rozsdamentes fém fülekkel, amihez fogókesztyüt használsz. Ez indukciósra is tökéletesen megfelel.

Mellesleg ha a gázon elégnem a müanyag fülek, akkor valamit nem jól csinálsz, a láng nem érhet túl az edeny fenekén oldalt, ha mégis, akkor túl nagy fokozatot használsz vagy túl kis alapfelületü edényt. (Meg célszerü mindig a lángelosztót használni.

ma 14:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!