Miért nem sikerült az almás sütemény?
Ezt a receptet követtem.
A tészta már összegyúráskor sem volt jó pedig gyorsan dolgoztam, tettem plusz egy kanál tejfölt, mert szétesett az egész.
Úgy ahogy összeállt, hűtőbe tettem egy órára, de kinyújtani sem tudtam, mert széttört apró darabokra.
Mit kellett volna még beletenni? Tejfölt vagy tojást? De hát ennyit ír a recept :(
Nagyon szomorú vagyok, sütőpapíron összekínlódtam (reszelni sem lehetett) és betettem sülni, de nem tudom mi lesz belőle :(
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Tejfölt már semmiféleképpen sem.
Inkább hideg volt a tészta mikor nyújtottad azért szakadt.
Próbald még párszor és menni fog.
Linzert és islert szoktam készíteni a Rupáner konyha receptjei alapján, mindig tökéletesek.
Almás sütit eddig egyszer csináltam tavaly, az is nagyon jó lett, de már nem emlékeztem melyik receptet néztem az internetről.
Ez meg most katasztrófa :(
Érdekes ez a csatorna amúgy, tavaly kértem édesanyám süssön nekem káposztás pogácsát, innen küldtem át neki a receptet (gyerekkoromban csinált utoljára), és azt mondta nem lesz jó, inkább keresett más recepteket. Erre most ez sem sikerült.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
De kellett hűtőbe tenni?
Általában azokat kell, amik nagyon ragadnak, és csak hűtve lehet vele dolgozni. Pl. mézeskalács.
Ha túl száraz, akkor azon a hűtő nem segít.
A “tészta” sütés után is morzsáira esik, a lélek tartja össze.
És 2 kg alma iszonyatosan sok lett bele, undorító, semmi tészta, csak a rengeteg párolt alma 🤮🤮🤮
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Hát én havonta egyszer tuti sütöm, és teljesen oké a recept.
Valamit elmértél benne.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!