Miért nem sikerülhetett a sütemény?
Fátyolkalács nevű süteményt csináltam. Követtem a recept lépéseit és beraktam a sütőbe ami esetemben villanysütő.
1-es fokozatra raktam azon sütöttem.
Mikor láttam, hogy szépen megsült a teteje lezártam, ez kb. fél óra volt ahogyan a recept is megírta.
Csakhogy amikor fel akartam szeletelni akkor láttam, hogy az alja tiszta nyers ragacsos.
Visszaraktam gyorsan a sütőbe de 156 perc múlva már megégett a teteje így lezártam de még mindig nyers volt az alja.
Mit ronthattam el?
Ha letelik az előírt sütési idő, azért mindig célszerű elvégezni egy tűpróbát. Akkor rögtön kiderült volna, hogy még nyers a közepe-alja.
Az 1-es fokozat hány °C fokot takar?
Alsó-felső sütés is van? Ha igen, ment mindkettő?
Előmelegítetted a sütőt?
Ugyanezek a kérdések merültek fel bennem, mint a 4-esben.
De én megkérdezem még:
- milyen recept ez?
- általában a kalácsokat, meg úgy átlagosan a kelt tésztákat 170 fokos előmelegített sütőben kell sütni max 30-40 percig.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!