Bebe recepje alapján készítettem a piskótát, egybe vertem fel a tojásokat(6 tojást) a cukorral(6 evőkanál). Szép habosra vertem fel. Majd szitával két részletbe 6 púpozott evőkanálnyi lisztet adtam hozzá és lazán összekevertem a tojásos masszával. 150 fokon sütöttem 1 óráig, ahogy a recept írta. Sajnos összeesett és egy picit meg is égett a tészta. Korábban is készítettem piskótát, csak akkor külön vertem fel a tojássárgájat és a fehérjét és 150 fok körül sütöttem akkor is, de akkor is összesett. Gázsütőnk van. Lehet a sütővel van a probléma? Hallottam azt is, hogy valaki vizet rak a piskótába, valaki tejet is, olajat is, sütőport is, utóbbit egyszer megcsináltam(tej,olaj, sütőpor), ami nagyon is jól sikerült ám, de nekem nem igazán ízlett, inkább egy kevert süteményre hasonlított, mint egy piskótára. Ha valakinek van ötlete, hogy miért nem sikerül a piskótám az írjon, vagy esetleg ha valakinek van egy jó receptje valakinek az is írjon.
*vagy esetleg ha valakinek van egy jó receptje az is írjon(javítom)
Még azt is hozzátenném, hogy az a sütő ajtaját se nyitom ki egyszer sem, csak miután lejárt a sütési idő és akkor kiveszem a süteményt.
márc. 14. 20:18
2/20 anonim válasza:
Sajnos nem tudom, miért esett össze, de nálam mindig kevesebb idő kell a sütiknek, mint amennyit Bebe ír. Minden sütő más. Lehet, hogy a te piskótádnak sem kellett volna 1 óra. Nekem Bebe piskóta receptje a kedvencem, jobbat nem tudok ajánlani. A sütőről még annyit, hogy anyukámnak is ezer éves gázsütője van, már nem is zár rendesen az ajtaja, mégis gyönyörű magas piskótát süt az alapreceptből. Remélem másnak lesz ötlete, mit rontottál el. (A tojások egyben felverése nálam is működik, nem hiszem, hogy az a gond).
márc. 14. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
3/20 anonim válasza:
Magas keverőtálban gyors fordulattal habosra , magas kis tepsi , előre bemelegített sütőben 180 cfok 25-30 perc , 15 percig ne nyiss rá .
márc. 14. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
4/20 anonim válasza:
Lehet azért, mert hirtelen kiveszed. Gázsütőnél alulra tegyél egy tepsit, ami felfogja a lángot. Felette levő tepsiben legyen a piskóta. Így nem fog megégni. Amikor már szinte kész, zárd el a gázlángot. Elkezd hűlni így lassan. Amikor kész, nagyon apró résnyire nyisd a sütőajtót, majd pár perc múlva nagyobb rèsre, és hagyd így lehűlni a sütőt! Amikor már csak langyos, kiveheted a piskótát és elvileg nem fog összeesni.
Egyébként a tojásfehérje hab tényleg nagyon kemény legyen, alatta se legyen semmi folyós rész!
Amikor hozzáadod a lisztet, ne keverd, hanem forgasd őket egymásba nagy lapátolásokkal, hogy ne törjön össze a hab.
márc. 14. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
5/20 anonim válasza:
Én is a hirtelen kivevésre tippelek. És süsd kevesebb ideig. Tűpróba alapján. Zárd el és nyisd résnyire 5 percre a sutot. Utana meg 10 perc kicsit nagyobb ressel. Aztan kinyitva 5 perc. Es ugy vedd ki.
A masik osszeesesi tenyezo az ha belul nyers. De mivel megegett ezt nem hiszem. Foleg ha betartottad a hofokot
márc. 14. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
6/20 A kérdező kommentje:
Nem szoktam hirtelen kivenni, miután letelt a sütesi idő mindig elzárom a lángot és még bent hagyom a sütőbe a piskótát kb. 5 percig és csak utána veszem ki.
márc. 14. 21:29
7/20 anonim válasza:
Szerintem 5 perc kevés. Az a lényeg, hogy az anyaga előbb szilárduljon meg, mielőtt a benne lévő gázbuborékok kihűlnek és összemennek.
márc. 14. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
8/20 A kérdező kommentje:
De az a baj, hogy már akkor összesett amíg a sütőbe volt.
márc. 14. 22:09
9/20 anonim válasza:
Nagyon fontos, hogy a sütési idő első 10-15 percében NE nyisd ki a sütőt. Ezt így csináltad?
Az 1 óra rengetegnek tűnik. Én csak 30 percig szoktam sütni. (Tűpróbával ellenőrizd!)
márc. 14. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
10/20 anonim válasza:
A gázsütőd aljában van egy plusz tepsi? Lehet kívül ég és belül nyers marad. Illetve ennél lassabban nyisd ki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!