Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lassan 1 éve nem sikerül a...

Lassan 1 éve nem sikerül a piskóta?

Figyelt kérdés
Kb 1 éve kezdődött hogy szétválasztva fehérje, sárgája és ahogy elő van írva a hagyományos recept alapján, a megsült piskóta alja zöldes színű és nagyon kemény mancs. Próbáltam utána úgy hogy szétválasztás nélkül kevés sütőpor és szódabikarbóna, kevés víz. Így is ugyanaz lett a végeredmény. Több funkciós géppel verem fel a tojást, tehát az se lehet probléma hogy nincs felverve. Nagyon szeretjük a kókuszkockát, de amióta ilyen piskóta sikerül, inkább nem sütök.
2023. márc. 10. 21:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
90%
Hány fokon, előmelegített-e, milyen sütőben, milyen programon?
2023. márc. 10. 22:08
 2/18 A kérdező kommentje:
Sima gáztűzhely, nem tudom hány fok, nincs benne hőmérő. Mindig 1 órával előtte bekapcsolom hogy kellően meleg legyen.
2023. márc. 10. 22:33
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Kb. milyen fokozat? Be van rakva a hőterelő lemez? Milyen tepsiben sütöd? Fent, lent? Kb. mennyi idő alatt?
2023. márc. 10. 22:42
 4/18 A kérdező kommentje:
Minden lemeze bent van, nekem nincs olyan hogy alul felül, az enyém hagyományos alul sütős. Fokozat mérő sincs, csak olyan lehetősége van hogy nagyon letekerem a hőfokot, vagy közepesre vagy maxra. A nagyon letekert fokozat gyenge, szinte csak pislákol, a közepes se túl jól sül, a közép és max között tekergetem, hogy valamennyire süljön.
2023. márc. 10. 23:08
 5/18 anonim ***** válasza:
90%

A hőterelő lemez hasonlít egy tepsire de furán széles a pereme és az egyik oldala nem egyenes. Ezt kellene legalulra betenni és kb. középre megy a sütemény egy vékony falú fém sütőedényben (kapcsos tepsi vagy hasonló).

A kérdések egy részére megint nem

feleltél.

2023. márc. 10. 23:21
 6/18 anonim ***** válasza:
58%
Könyörgök, szerezzél már be kétezer forintért egy sütőhőmérőt, anélkül lehetetlen süteményt sütni! Egy óra hosszat melegíted? Hát azalatt 300 fok lesz! Negyed óra alatt felmelegszik a hagyományos gázsütő 180 fokra! Egy évvel korábban még sikerült? Amúgy nem kell szódabikarbóna, max egy icipici sütőpor, ha nagyon akarsz, de igazán az se. Meg víz se.
2023. márc. 11. 01:21
 7/18 anonim ***** válasza:
68%
Azt nem értem, hogyha eddig sikerült, akkor miért kellett szétbarmolni a receptet? Azt kellett volna megtalálni, hogy mi változott és azt visszacsinálni!
2023. márc. 11. 04:04
 8/18 anonim ***** válasza:
66%

Itt nem a sütő lesz a probléma. Ha egy órával hamarabb be van kapcsolva, az biztos, hogy elég meleg, ha meg túl meleg lenne, megégne.

"zöldes színű és nagyon kemény mancs."

Ezt fejtsd már ki bővebben! Ha valami mancs, akkor az nincs megsülve, de akkor hogy lehet kemény???

Ha kemény, akkor az túlsült, kiszáradt, tehát nem lehet mancs.

Vagy akkor írd körbe, hogy a te szótáradban mit jelen az, hogy mancs, mert így egy fél mondaton belül megcáfolod saját magad.

Írj privát üzenetet, a recepttel együtt, arányokat, dekákat, és a technológiát is! Az, hogy egy gép több funkciós, messze nem azt jelenti, hogy biztos jó a végeredmény.

Mit, hogy versz fel, fehérjét mennyi cukorral, sárgáját hogyan, mindent! Részletesen! Milyen gép ez amivel dolgozol, küldjél linket...

Válaszolni is privátban fogok.

2023. márc. 11. 07:07
 9/18 A kérdező kommentje:
Zöldes színű kemény az alja, ezt nem tudom jobban leírni nektek és tényleg 1 óra az előmelegíyés, de még úgy se elég meleg. Nincs szétbarmolva a recept, tudniillik van vizes piskóta is... új sütőt vettem, ez lehet a probléma, de mivel ti még nem talâlkoztatok ilyen problémávsl, így be is fejezem, mert elképzelni se tudjátok miről írok. Csak a szokásos gyakoris szöveg és a végén még azt hozzátok ki hogy hazudok és unalmamba írtam ide. Befejeztem az érdeklődést, olyat kérdezek aki kompetens a témában.
2023. márc. 11. 07:43
 10/18 anonim ***** válasza:
73%

Egyébként kókusz kockát inkább a mézes keverős verziót csináld.

Ég hétig is puha és talan egyszerűbb is a tészta mint a piskóta.

0.5kgliszt

Két ek.méz

1tojás

9dkg margarin

1-1.5dl tej

Kk szódabikarbóna

Összekevered és mehet tepsibe.

Lassan kell sütni 160fokon.

2023. márc. 11. 08:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!