Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sikerül a piskótám?(...

Miért nem sikerül a piskótám?(Részletek lent)

Figyelt kérdés
Bebe recepje alapján készítettem a piskótát, egybe vertem fel a tojásokat(6 tojást) a cukorral(6 evőkanál). Szép habosra vertem fel. Majd szitával két részletbe 6 púpozott evőkanálnyi lisztet adtam hozzá és lazán összekevertem a tojásos masszával. 150 fokon sütöttem 1 óráig, ahogy a recept írta. Sajnos összeesett és egy picit meg is égett a tészta. Korábban is készítettem piskótát, csak akkor külön vertem fel a tojássárgájat és a fehérjét és 150 fok körül sütöttem akkor is, de akkor is összesett. Gázsütőnk van. Lehet a sütővel van a probléma? Hallottam azt is, hogy valaki vizet rak a piskótába, valaki tejet is, olajat is, sütőport is, utóbbit egyszer megcsináltam(tej,olaj, sütőpor), ami nagyon is jól sikerült ám, de nekem nem igazán ízlett, inkább egy kevert süteményre hasonlított, mint egy piskótára. Ha valakinek van ötlete, hogy miért nem sikerül a piskótám az írjon, vagy esetleg ha valakinek van egy jó receptje valakinek az is írjon.

márc. 14. 20:07
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem szoktam nyitogatni a sütőt miközbe sül, csak akkor amikor kiveszem a piskótát.

Nincs egy plusz tepsi a sütő alján.

márc. 14. 22:35
 12/20 anonim ***** válasza:
12%

Ha egybe verted fel a tojast az nem piskota. Mindenki tudja hogy kulon kell a feherjet, kemeny habba, amit aztan ovatosan kell a masik felehez keverni hogy minel kevesbe tord ossze a habot es tartast adjon. Esetleg ugy hogy a feherje felet osszekevered hogy lazitsd a lisztes cukros tojassargas kevereket es a masik felet ovatosan.


Sutes utan hagyni kell kihulni, es nem szabad nyitogatni a sutot


Egyertelmuen konyhatechnologiai hibat vetesz.

márc. 15. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 anonim ***** válasza:
17%
Ez butaság, mindegy, hogy veri fel a tojást, attól még piskóta marad.
márc. 15. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 anonim ***** válasza:
47%
A levego ad neki tartast, az emeli fel. Ha egybe veri fel kevesebb lesz a levego.
márc. 15. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 anonim ***** válasza:
50%
180 fokon süsd és legyen a sütő előmelegített.Nyugodtan rakhatsz bele sutőport is.Ne egy óra hosszat süsd mert mert max húsz perc és kész.
márc. 15. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 A kérdező kommentje:

12:23: Akkor is összesik a piskótám, ha egybe verem fel a tojásokat és akkor is összesik, ha külön verem fel őket.

Azon is gondolkodtam, hogy az lehet a probléma forrása, hogy talán nem rendesen keverem el a tojássárgájákat a liszttel, mert amikor öntöm bele a piskóta tésztát a formába akkor mindig az alján látok el nem keveredett lisztet.

márc. 15. 14:51
 17/20 anonim ***** válasza:
Előmelegített (!) sütőben, 180 fokon, tepsimérettől és vastagságtól függően max. 20-30 perc, az első 10 percben nem szabad kinyitni az ajtót. Picit laposabb lesz, miután kihűlt, minél magasabb annál látványosabban. Az 1 óra rengeteg, nyilván azért is égett meg, illetve gázsütőnél lehet egy szinttel feljebb kell rakni vagy vmilyen hőelosztó technikát alkalmazni alul.
márc. 15. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
17-es vagyok: egyébként én is ajánlom a szétválasztást és külön-külön felverést, és csak beleforgatni a lisztet egy hablapáttal, minél habosabb, lazább maradjon a tészta. Pici sütőport tehetsz bele.
márc. 15. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 anonim ***** válasza:
76%
Nálunk az volt a gond, hogy a sütő nem olyan hőfokon volt mint amire állítottam. Pár ezer ft-ért tudsz venni sütőhőmérőt. Így meg tudod nézni mi a tényleges hője a sütőnek
márc. 16. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 anonim válasza:
180 fokon süsd és ne 2x keverd a lisztet,próbáld egyszerre,ÓVATOSSAN beleforgatni
ápr. 27. 06:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!