Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan főzzem meg a rizst,...

Hogyan főzzem meg a rizst, hogy ne legyen kemény, hanem puha?

Figyelt kérdés
2008. okt. 31. 07:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én csöppnyi olivaolajat öntök alá, legalább kétszeres legyen a víz, mint a rizs, fedő alatt, lassú tűzön, ha beissza a vizet és még kemény, akkor még öntök rá kicsit. A végén, amikor már csak picit kemény, leveszem a tűzről és fedő alatt a saját párájában pár perc alatt készre puhul.
2008. okt. 31. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
92%

Tökéletesen irta le az elöttem vàaszt ado személy.

Én ugyanilyen müvelettel csinàlom.

Egyébként rizsböl is van rengeteg fajta,nem mindegyik puhul meg,van ami kissé ropogos(nem làgy)marad.

2008. okt. 31. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
EGY BÖGRE RIZS ÉS KÉT BÖGRE VÍZ.A RIZST OLAJON KICSIT MEGPIRÍTOM ÉS A VIZET HOZZÁÖNTÖM.NÉHA MEGKEVEREM,HOGY NE RAGADJON LE A RIZS.FEDŐ ALATT ADDIG FŐZÖM MÍG ELFORRJA A LEVÉT
2008. okt. 31. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia! A sütőt beizzítom majdnem közepes hőmérsékletre. A rizst kis olajon megfuttatom, kétszeres vízzel felforralom, ezután berakom sütőbe (így biztos, hogy nem fog lekapni) és 15-20 perc alatt megpárolom.
2008. okt. 31. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!