Hogyan főzzem meg a rizst, hogy ne legyen kemény, hanem puha?
Figyelt kérdés
2008. okt. 31. 07:59
1/4 anonim válasza:
Én csöppnyi olivaolajat öntök alá, legalább kétszeres legyen a víz, mint a rizs, fedő alatt, lassú tűzön, ha beissza a vizet és még kemény, akkor még öntök rá kicsit. A végén, amikor már csak picit kemény, leveszem a tűzről és fedő alatt a saját párájában pár perc alatt készre puhul.
2/4 anonim válasza:
Tökéletesen irta le az elöttem vàaszt ado személy.
Én ugyanilyen müvelettel csinàlom.
Egyébként rizsböl is van rengeteg fajta,nem mindegyik puhul meg,van ami kissé ropogos(nem làgy)marad.
3/4 anonim válasza:
EGY BÖGRE RIZS ÉS KÉT BÖGRE VÍZ.A RIZST OLAJON KICSIT MEGPIRÍTOM ÉS A VIZET HOZZÁÖNTÖM.NÉHA MEGKEVEREM,HOGY NE RAGADJON LE A RIZS.FEDŐ ALATT ADDIG FŐZÖM MÍG ELFORRJA A LEVÉT
4/4 anonim válasza:
Szia! A sütőt beizzítom majdnem közepes hőmérsékletre. A rizst kis olajon megfuttatom, kétszeres vízzel felforralom, ezután berakom sütőbe (így biztos, hogy nem fog lekapni) és 15-20 perc alatt megpárolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!