Hogyan készítsek sűrű, karamellizálódott, cukros eperléből (nem égett oda) tortakrémet?
A következő történt: egy napig állt a hűtőben a lecukrozott eper, amiből lekvárt szerettem volna készíteni. Nagyon sok levet eresztett, ezért arra gondoltam, hogy leszűröm a levét és beforralom kicsit, mielőtt az eperszemeket is visszateszem bele, hogy megmaradjanak benne a szemek, de zselésítő nélkül is sűrű legyen. Nagyon szépen elforrongott magában, ezért takarékon a gázon hagytam és tettem a dogom közben. Mire megnéztem, barna, sűrű habból állt az egész, úgy forrt. Amit kivettem belőle, és kihűlt, az most egy egészen sűrű, nyúlós karamell (kellemesen epres egyébként :) )
Holnap délután tudok vele legközelebb dogozni (addigra dermedt lesz az egész), ezért pontos leírást kérnék, hogy pl. tejszínnel hogyan elegyíthetném, vagy milyen módon készíthetnék belőle krémet, mert sosem dolgoztam még karamellel.
Köszönöm a segítséget előre is!
Adri
Szia!
Köszönöm a válaszod! A túrókrém nekem nem jutott eszembe, de van még karamell, ha elfogyott a mostani verzió, kipróbálom.
A nagybátyám ötletét követve felmelegített tejszínbe karamellt és fehércsokit kevertem, majd amikor már minden felolvadt benne és homogénné vált, hagytam kihűlni. Jelenleg a hűtőben van (egész éjszaka bent lesz) és holnap fogom felverni habverővel. Így kóstolgatva nagyon finom, remélem az állaga is jó lesz majd. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!