Hany percig kell főzni a tésztát?
Figyelt kérdés
2018. máj. 16. 20:45
2/15 anonim válasza:
5-7 percig.
De minden tészta csomagolásán le van írva.
3/15 anonim válasza:
Amíg jó nem lesz. Ami a zacsira van írva, az nem mérvadó.
4/15 anonim válasza:
Én még nem találkoztam olyan tésztával ami megpuhult a javasolt főzési idő alatt. Ami már majdnem, annak olyan a főzővize mint a tej. Na az nem látott tojást
5/15 anonim válasza:
Ha forr a sós víz, akkor öntsd bele a tésztát, és kavard meg. Oltsd el alatta a gázt és tegyél rá födőt, pár percenként keverd meg újra.Kb. 10-15 perc alatt megfő.
6/15 anonim válasza:
Kezzd el főzni és időnként vegyél ki 1 db-ot és kóstóld meg ha kemény nem jó ha puha tökéletes! Ilyen 1x-űűűű
7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!☺
2018. máj. 16. 21:40
8/15 anonim válasza:
Amíg megfelelő puhaságú nem lesz. Nyilván függ pár dologtól. Én a spagettit kb. 20 percig főzöm (a csomagolás 8-10 percet ír forrásról, de akkor még kemény), a párom szereti al dentén (írjuk ezt így? :D), neki 15 perc is elég.
Feltételezem, hogy a vastagabb tésztáknak több kell s persze az összetétel sem mellékes. A fenti durumra vonatkozik, de nagy eltérést nem tapasztaltam tojásos, kukoricalisztes és csicseriborsós tészta esetében sem.
A maglisztesre nem emlékszem, csak egyszer kaptam olyat, de annak lehet, hogy elég kevesebb. S persze a rizs- és pláne az üvegtészta egészen más műfaj...
9/15 anonim válasza:
A csomagolás max főzési idejére még 2 perc kell a forrástól számítva . Cérnametéltet elég natúr beletenni a kész forró levesbe ha kész . Orsó fő meg a legnehezebben meg olasz tömör spéci cuccok mert azok színezett durum lisztesek . Azt megnézném a 20 perces spagettit , az kása lehet . Vagy rögtön a vízbe teszi és onnét főzi .
10/15 anonim válasza:
Nem kása, épphogy puha és nyilván forráskor teszem bele s onnantól számolom. Tényleg ennyi kell neki, nem tehetek róla, 15 percnél még al dente. Már nem emlékszem, hogy 350 vagy 500 wattra veszem vissza utána, fedő alatt főzöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!