Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hany percig kell főzni a tésztát?

Hany percig kell főzni a tésztát?

Figyelt kérdés
2018. máj. 16. 20:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
97%
Melyiket?
2018. máj. 16. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
97%

5-7 percig.

De minden tészta csomagolásán le van írva.

2018. máj. 16. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
76%
Amíg jó nem lesz. Ami a zacsira van írva, az nem mérvadó.
2018. máj. 16. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
48%
Én még nem találkoztam olyan tésztával ami megpuhult a javasolt főzési idő alatt. Ami már majdnem, annak olyan a főzővize mint a tej. Na az nem látott tojást
2018. máj. 16. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
46%
Ha forr a sós víz, akkor öntsd bele a tésztát, és kavard meg. Oltsd el alatta a gázt és tegyél rá födőt, pár percenként keverd meg újra.Kb. 10-15 perc alatt megfő.
2018. máj. 16. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
62%
Kezzd el főzni és időnként vegyél ki 1 db-ot és kóstóld meg ha kemény nem jó ha puha tökéletes! Ilyen 1x-űűűű
2018. máj. 16. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!☺
2018. máj. 16. 21:40
 8/15 anonim ***** válasza:
74%

Amíg megfelelő puhaságú nem lesz. Nyilván függ pár dologtól. Én a spagettit kb. 20 percig főzöm (a csomagolás 8-10 percet ír forrásról, de akkor még kemény), a párom szereti al dentén (írjuk ezt így? :D), neki 15 perc is elég.

Feltételezem, hogy a vastagabb tésztáknak több kell s persze az összetétel sem mellékes. A fenti durumra vonatkozik, de nagy eltérést nem tapasztaltam tojásos, kukoricalisztes és csicseriborsós tészta esetében sem.

A maglisztesre nem emlékszem, csak egyszer kaptam olyat, de annak lehet, hogy elég kevesebb. S persze a rizs- és pláne az üvegtészta egészen más műfaj...

2018. máj. 16. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
46%
A csomagolás max főzési idejére még 2 perc kell a forrástól számítva . Cérnametéltet elég natúr beletenni a kész forró levesbe ha kész . Orsó fő meg a legnehezebben meg olasz tömör spéci cuccok mert azok színezett durum lisztesek . Azt megnézném a 20 perces spagettit , az kása lehet . Vagy rögtön a vízbe teszi és onnét főzi .
2018. máj. 16. 23:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
57%
Nem kása, épphogy puha és nyilván forráskor teszem bele s onnantól számolom. Tényleg ennyi kell neki, nem tehetek róla, 15 percnél még al dente. Már nem emlékszem, hogy 350 vagy 500 wattra veszem vissza utána, fedő alatt főzöm.
2018. máj. 17. 01:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!