Mi a véleményetek, tapasztalatok, hogy a pizzakészítésnél otthon melyik a jobb megoldás:a kész tésztára rátéve minden feltétet úgy sütni, vagy a tésztát 5-6 percig elősütni s csak utána tenni rá a feltéteket?
Én mindig elősütöm a pizzatésztát, de pont csak addig,amíg megszűnik a teteje fényesnek lenni. Ez kb 5 perc, addig pont elő tudom készíteni a feltéteket.
Azért szoktam így csinálni, mert mi a közepesen vastag tésztát szeretjük, és ennek kell az elősütés (legalábbis a mi sütőnkben), valamint nagyon szeretjük, ha a tészta széle jó ropogósra sül.
Mi otthon előszoktuk sütni mert vastag tésztás pizza amit csinálunk és vastag szokott lenni rajta a feltét is!
Szóval előre megsütjük kicsit a tésztát, majd rárakjuk a feltéteket aztán sütjük tovább majd a vége felé még rászórjuk a reszelt sajtot és azt is ráolvasztjuk!
Attól függ, hogy vékonyan vagy vastagon szereted-e a pizzatésztát. Mi jó vastagon, van, hogy 2-3 ujjnyi vastag a tészta :) Ezt már elő kell sütni, mert a közepe nyers marad, mikor az alja már kopog.
Ha vékonyra hagyom a tésztát, akkor nem sütöm elő, mert gyorsan átsül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!