Lakásvásárlás önerő nélkül. Van valami jó megoldás?
Önerő nélkül nem hiszem hogy kapnátok hitelt bárhol is, esetleg ingatlanfedezettel vagy nagyon kedvezőtlen feltételekkel. Szerintem mielőbb kezdjetek bele egy lakástakarékba. Mi is ezt csináljuk, idáig az Otp tűnt a legjobb lehetőségnek.
Vagy a szocpol, ha szeretnétek gyereket is.
Kérdező, pont azért tört ki jórészt a 2008-as válság is, ami még mindig tart, mert az emberek önerő nélkül vettek fel hitelt.
Bankban dolgoztam az előző évtizedben, olyanok jöttek lakáshitelért, akiknek akkor még valóban az önerejét is átvállalta az állam, meg olyan emberek, akik hülyén néztek rám, mikor megkérdeztem hogy volt-e valaha 1 millió forint megtakarításuk, vagy van-e 6 havi megélhetésre való tartalék pénzük a bankban.
Főleg ők voltak azok, akiknek a hitelei is bedőltek.
Gondold végig, ha felvennétek egy hitelt, mondjuk legyünk korrektek, 80 ezres törlesztővel, akkor hogyha akár az egyikőtök is elvesztené a munkáját, meddig bírnátok?
1. Fundamenta áthidaló hitelénél egész biztosan jobb bármelyik bank otthonteremtési hitele.
2. 20% önerő kötelező a törvény szerint, viszont önerő nem csak kp. lehet, hanem pótingatlan vagy abból kovácsolt előny, hogy áron alul vásároltok
megvan adva hogy a 20.000 ft-ra mekkora állami támogatást kapsz, és mekkora hitelt vehetsz fel rá.
Ez maximum 8.000.000 ft. (ebből 4,500.000 ft kb a hitel összege)
a lakástakarékban összegyűjtött megtakarítás önerőnek számít, de csak a megtakarított rész. a hozzá felvehető hitel az nem...
szerintem jelenleg van kedvezőbb ltp is a piacon, mint a fundamenta, főleg, ha csak megtakarítást gyűjtenél...
Pillanatnyilag OTP hozam verziót, akkor ha épp akciós. Jelenleg fut épp akciójuk...
De Erste banktól pont a héten kaptam hírlevelet az LTP akcióról, még nem volt időm átnézni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!