Milyen hőmérsékleten kell sütni, amikor azt mondják, hogy 20-30 percig süssük a tésztát?
hát ez attól is függ, hogy milyen sűrű a tészta. ha folyós érdemes kislángon (alacsonyabb hőfokon) olyan 160 körül sütni, hogy nehogy úgy járj, hogy a külseje szép, vagy megpirult a közepe meg tiszta nyers.
a sűrűbbeket lehet 180-200 fokon.
vagy az elején alacsonyabb és amikor látod, hogy szilárdul az egész akkor feljebb veszed:D a tűpróba mindig nagyon fontos, akár közben is.
én ezekkel a praktikákkal sajátítottam el az általam sütött sütemények sütési fortélyát:D
sok szerencsét és jó próbálkozást!
Szia! én úgy csinálom a kevert tésztákat is a vékonyra gyúrt pitettésztát is, hogy előmelegítem a sütőt a maxra.
nálam nem tudim mennyi, mert régi a sütőm. na ebbe teszem a sütit, és 5 perc múlva visszaveszem még e közepesnél is egy kicsit kisebbre. 4 fokozatom van, nagyon nem variálhatok.kevert tészta, muffin eseteben tűptóba, több helyen is /én minden muffint megböködök/
gyúrt tészta esetében a színe a mérvadó. de ha már finom illatok" terpeszkednek" a konyhában,a kkor már hamarosan kész a sütink.
üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!