A húslevesre miért mondják azt, hogy nem szabad megkeverni?
Figyelt kérdés
2011. jún. 26. 23:41
1/10 anonim válasza:
Mert zavaros lesz nem "kristály" tiszta és úgy egyszerűbb leszűrni, már, aki akarja.
2/10 anonim válasza:
Azért nem szabad keverni, mert akkor zavaros lesz.
3/10 anonim válasza:
Mert zavaros lesz. A főzés végén leszokták merni a leves "zaccot" és akkor szép tiszta a szine.
4/10 anonim válasza:
Én mindig leszedem a habját többször,aztán keverés nélkül,nagyon pici lángon,több óráig főzöm.Nagyon szép,tiszta,aranysárga leves lesz.
5/10 anonim válasza:
Így van! A habot folyamatosan szedni szóla, de belekavarni nem szabad, ha azt akarod, hogy szép, tiszta levesed legyen!
6/10 anonim válasza:
Ah, szóval ezért mindig zavaros az enyém!!! :D :P
7/10 anonim válasza:
De ha a vége felé bele ütöl egy tojásfehérjét:az lederíti.
8/10 anonim válasza:
Ah, Istenem!
NEM megkeverni nem szabad, hanem FORRALNI.
Éppen csak gyöngyözhet. Akkor nem lesz zavaros, nem lesz habos.
(Természetesen a húst előtte meg kell mosni, kiáztatni, ha csontból főzitek a levest, akkor csontot magában feltenni vízben, 5 perc forralás után leönteni róla a vizet, átöblíteni, tiszta vízben feltenni újra, és utána már nem forrhat az sem.)
Ha nem keverném meg, a villanytűzhelyen kb. leégne a hús az aljban.
Nekem még soha nem kellett lemerni róla a habot, és leszűrni sem kellett soha.
9/10 anonim válasza:
"5 perc forralás után leönteni róla a vizet, átöblíteni, tiszta vízben feltenni újra, és utána már nem forrhat az sem"
Ezzel ki is megy belőle a húsíz és a kiolvadó zsiradékok, az új víz, vagyis a leves meg íztelen lesz.
10/10 anonim válasza:
A CSONTRÓL beszéltem, nem a húslevesről. Karajcsontból forralás/vízcsere nélkül eléggé gusztustalan lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!