Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A húslevesre miért mondják...

A húslevesre miért mondják azt, hogy nem szabad megkeverni?

Figyelt kérdés
2011. jún. 26. 23:41
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
Mert zavaros lesz nem "kristály" tiszta és úgy egyszerűbb leszűrni, már, aki akarja.
2011. jún. 26. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
88%
Azért nem szabad keverni, mert akkor zavaros lesz.
2011. jún. 26. 23:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
89%
Mert zavaros lesz. A főzés végén leszokták merni a leves "zaccot" és akkor szép tiszta a szine.
2011. jún. 27. 00:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
96%
Én mindig leszedem a habját többször,aztán keverés nélkül,nagyon pici lángon,több óráig főzöm.Nagyon szép,tiszta,aranysárga leves lesz.
2011. jún. 27. 00:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
Így van! A habot folyamatosan szedni szóla, de belekavarni nem szabad, ha azt akarod, hogy szép, tiszta levesed legyen!
2011. jún. 27. 07:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Ah, szóval ezért mindig zavaros az enyém!!! :D :P
2011. jún. 27. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
55%
De ha a vége felé bele ütöl egy tojásfehérjét:az lederíti.
2011. jún. 27. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
17%

Ah, Istenem!

NEM megkeverni nem szabad, hanem FORRALNI.

Éppen csak gyöngyözhet. Akkor nem lesz zavaros, nem lesz habos.

(Természetesen a húst előtte meg kell mosni, kiáztatni, ha csontból főzitek a levest, akkor csontot magában feltenni vízben, 5 perc forralás után leönteni róla a vizet, átöblíteni, tiszta vízben feltenni újra, és utána már nem forrhat az sem.)

Ha nem keverném meg, a villanytűzhelyen kb. leégne a hús az aljban.


Nekem még soha nem kellett lemerni róla a habot, és leszűrni sem kellett soha.

2011. jún. 27. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
86%

"5 perc forralás után leönteni róla a vizet, átöblíteni, tiszta vízben feltenni újra, és utána már nem forrhat az sem"


Ezzel ki is megy belőle a húsíz és a kiolvadó zsiradékok, az új víz, vagyis a leves meg íztelen lesz.

2011. jún. 27. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
A CSONTRÓL beszéltem, nem a húslevesről. Karajcsontból forralás/vízcsere nélkül eléggé gusztustalan lenne.
2011. jún. 27. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!