Mi az az íz? Miért mondják a lekváros dologokra, hogy pl. eperízes?
Az "íz" a gyagyi, nem sok valódi gyümölcs van benne.
A lekvárban több a gyümölcs.
Lekvár és dzsem tkp szinte ugyanaz (angol jam a lekvár), de általában a szilárdabb állagú, keményebb a dzsem.
Szerintem felesleges dzsem/lekvár eltérést magyarázni, van, akinek ugyanaz, van akinek az egyik csak gyümölcshús, van, akinek az egyik darabos.. Ami biztos, hogy a szó eredete alapján valóban ugyanaz a kettő.
A lényeg, hogy az íz a nem jó minőségű.
Köszönöm!
Akkor ezentúl nem érem be holmi ízzel. :)
A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:26
Azért egy kicsit több a linkelt cikkben szereplő forrás, mint "egy vélemény."
"MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV
Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium
Élelmiszerlánc-elemzési Főosztály" 2010
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!