Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítsem el a páncélos...

Hogyan készítsem el a páncélos garnélát?

Figyelt kérdés
Németországból kaptam, tálcás, gyorsfagyasztott. Sajnos nem beszélek németül, így nem értem mi van ráírva,hogy már előre hőkezelt -e. Ez fontos lenne a sütési időhöz. Minden esetre rózsaszín, de olvastam róla, hogy egyes fajok nyersen is rózsaszínek. Arra gondoltam, hogy így mindenestül megfuttatom vajon, és fokhagymán, majd evés közben boncolgatom ki őket a ruhájukból.
2018. máj. 14. 10:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha töltesz fel róla képet, akkor esetleg valaki, aki beszél németül, meg tudja mondani, hogy előfőzött-e.
2018. máj. 14. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Hú azt most nem tudok, de ha valaki aki beszél németül leírja mi a szó rá, hogy előfőzött, vagy hőkezelt, lehet előrébb leszek. Bár azt gondolom, a garnélát annyira rövid ideig kell főzni ,hogy szinte tök mindegy. A páncélja és egyéb tartozékai inkább a kérdéses, mert eddig csak "meztelent" főztem.
2018. máj. 14. 14:34
 3/6 A kérdező kommentje:
Ha előfőzik szerintem max annyit tesz, hogy leforrázzák.
2018. máj. 14. 14:35
 4/6 anonim ***** válasza:

- gekocht - az előfőzött


Amúgy egy ráknak nem kell sok idő, bepácolod, és kb. 15 perc alatt már kész is :)

Annyi, hogy páncélját utólag szét tudod törni? Milyen rákot kaptál? Mi a neve? :)

2018. máj. 14. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Ja, látom, garnéla, a gyorsfagyasztott az nincs előfőzve.


Ha picik, akkor 15 perc vajon sütve elég és kész is (miután kiolvadt).


A nagyobb, vastagabb fajtát - amin rajta a páncél a farkán - pedig előtte megfőzöm puhára, aztán pácol(tat)om, majd x óra után kisütöm.


A nagyobb, vastagabb fajtát

2018. máj. 14. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Az volt ráírva, hogy "gekochte garnelen", tehát előfőzött lehetett.Kb. 5-6 centisek, fejestül farkastul, lábastul. Okosabb végül is nem lettem tőle, mert így sem mindegy az elkészítés. Megpirítottam fokhagymás vajon, finom lett, csak nehezen jött le a páncélja, kicsit nehézkes volt megenni. Nem tudom, hogy túl sütöttem, vagy pont, hogy rövid ideig, vagy alacsony volt a hőfok, nem tudom. Egyszer egy profi vendéglátós szakács ismerősöm sütött már nekem ilyent, annak olyan könnyen lejött, egy mozdulattal kifordítottam a potrohát. Nem tudom mi volt a trükkje, és sajnos ő már eltűnt az életemből, így megkérdezni nem tudnám tőle. Na mindegy, végül is finom volt, csak macerás volt elfogyasztani. Keresgéltem a google-n, de nem találtam olyan részletekbe menő leírást. Nekem úgy rémlik, hogy ez az ismerősöm előbb leforrázta, de az nem volt előfőzött, mert szürkék voltak. Majd utána rövid ideig pirította. Lehet a nyerset könnyebb jól elkészíteni....
2018. máj. 15. 08:14

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!