Hogyan készítsem?
Sziasztok! Vacsorára rántott csirkeszívet szeretnék csinálni. Most készíteném először, szóval nem tudom, hogyan kell. Igazából arra lennék kíváncsi, hogy a szívet fagyosan/ félig fagyosan is panírozhatom, és süthetem, vagy feltétlen meg kell várnom, míg kiolvad?
Köszönöm a segítséget!
Csirkét elkapod, nyakát elvágod, vért kifolyatod. Kitollazod, megpucolod, megmosod. Felvágod, kibelezed, szeparálsz. A szívet ki is tépheted, de jobb egy éles késsel elvágni. Lemosod ezt is, és ha már lefagyasztottad felolvasztod. A jégkristályok miatt nem fogja kiadni a teljes ízt, ezért én nem javaslom csak felolvasztva.
Jó étvágyat!
A csirke szíve nagyon kicsi, minden elismerésem a tied, ha azt rántod.
Pulyka, kacsa, liba szívét rántottam: hosszában egyik helyen felvágni, akkor szét tudod teríteni a duplájára. 2-3 db-ot egy zacsiba, és azon keresztül kiklopfolod, akkor nem lesz szemed-szád tele vele!
Utána sózod, panírozod, tök finom!
Az első nagyon vicces kedvében van. A második válaszolóval teljesen egyetértek, tökéletesen leírta a módját.
Még annyit tennék hozzá, hogy a szíveket félfagyosan sokkal könnyebb elvágni, mint teljesen kiengedve.És arra vigyázz, hogy lehetőleg ne vágd át, amikor hosszában felvágod, hogy szépen egybe maradjon.
A csirkeszív kirántása elég babramunka, de nem lehetetlen, ha van hozzá türelmed :D
Ja, és félfagyosan is be lehet panírozni és kisütni is.
hajrá :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!