Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Holnap vendégeink lesznek,...

Holnap vendégeink lesznek, elég kényesek minden szempontból. Disznóhúst, marhahúst nem esznek csak csirkét, annak jobban a mellét! Csirkemellből lehet készíteni pörköltet tejfölösen? Mennyiből készítsem 10főre? Ők hatan vannak, mi négyen.

Figyelt kérdés
2018. jan. 29. 13:52
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nincs ebben semmi. Van, aki meg csirkét nem szereti :)

Ha a csirkemellet szeretik, akkor készíts azt. Legalább nem kell nagyon gondolkodni, hogy miből csináld.

A pörtöltet szeretik? Mert ha csak az ilyen sovány husit szeretik, akkor lehet, hogy eleve nem szeretik nagyon a magyaros kajákat.

Én sütőben sütnék mézes csirkét, és hozzá többféle köretet készítenék.

2018. jan. 29. 14:08
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Bakonyi csirkemell, finom is az. Mondjuk “elég kényes” vendégeknek én sem tunkolós kaját adnék.
2018. jan. 29. 14:15
 3/9 anonim ***** válasza:
85%

Miért pont pörkölt? Annyi féle kaja van a világon, miért kell rögtön a pörköltre asszociálni ha eszünkbe jut a vendégség fogalom?

Én pl a hétvégén ezt csináltam ,igen kiadós, mert 4 nagyobb kocka/fő elég egy embernek ,és amilyen finom olyan egyszerű:

[link]

Vagy csinálhatsz rablóhúst is csirkéből, tetszőleges zöldésgeket,húst,nyársra és megsütöd.

Vagy rántott hús alternatívaként kárpáti borzaska is nagyon kiadós is finom, én a tetejére tejfölt és sajtot szoktam rakni.

Persze ezek csak ötletek, hogy ne ragadjunk le már a pörköltnél.

2018. jan. 29. 14:31
 4/9 A kérdező kommentje:
Sógornőmék jönnek és azt mondta a férjemnek,hogy elsősorban pörköltet enne!
2018. jan. 29. 15:16
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

20 dkg-ot számolj egy emberre, tehát vegyél 2-2,5 kilót, hogy ne legyen nagyon kiszámolva.

Simán készíthetsz belőle pörköltöt, csak a megpirított hagymát előtte főzd el egy kicsit, mert a cs.mell esetleg hamarabb megfől mint a hagyma, ne rocogjanak rajta a hagymakockák.

2018. jan. 29. 15:32
 6/9 anonim ***** válasza:
74%

5-ös vagyok

Ezt a mennyiséget a mellfiléből értettem, ha csontosan főzöd, akkor 10 emberre vegyél 3 kg-t.

2018. jan. 29. 15:35
 7/9 anonim ***** válasza:
32%
Lehet mellből, csak száraz lesz :( Pörköltet csinálj combból inkább, és tejföllel nokedlivel persze.
2018. jan. 29. 15:42
 8/9 A kérdező kommentje:
#5. Köszönöm!
2018. jan. 29. 16:26
 9/9 anonim ***** válasza:
86%

Szívesen!:)

2018. jan. 29. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!