Holnap vendégeink lesznek, elég kényesek minden szempontból. Disznóhúst, marhahúst nem esznek csak csirkét, annak jobban a mellét! Csirkemellből lehet készíteni pörköltet tejfölösen? Mennyiből készítsem 10főre? Ők hatan vannak, mi négyen.
Nincs ebben semmi. Van, aki meg csirkét nem szereti :)
Ha a csirkemellet szeretik, akkor készíts azt. Legalább nem kell nagyon gondolkodni, hogy miből csináld.
A pörtöltet szeretik? Mert ha csak az ilyen sovány husit szeretik, akkor lehet, hogy eleve nem szeretik nagyon a magyaros kajákat.
Én sütőben sütnék mézes csirkét, és hozzá többféle köretet készítenék.
Miért pont pörkölt? Annyi féle kaja van a világon, miért kell rögtön a pörköltre asszociálni ha eszünkbe jut a vendégség fogalom?
Én pl a hétvégén ezt csináltam ,igen kiadós, mert 4 nagyobb kocka/fő elég egy embernek ,és amilyen finom olyan egyszerű:
Vagy csinálhatsz rablóhúst is csirkéből, tetszőleges zöldésgeket,húst,nyársra és megsütöd.
Vagy rántott hús alternatívaként kárpáti borzaska is nagyon kiadós is finom, én a tetejére tejfölt és sajtot szoktam rakni.
Persze ezek csak ötletek, hogy ne ragadjunk le már a pörköltnél.
20 dkg-ot számolj egy emberre, tehát vegyél 2-2,5 kilót, hogy ne legyen nagyon kiszámolva.
Simán készíthetsz belőle pörköltöt, csak a megpirított hagymát előtte főzd el egy kicsit, mert a cs.mell esetleg hamarabb megfől mint a hagyma, ne rocogjanak rajta a hagymakockák.
5-ös vagyok
Ezt a mennyiséget a mellfiléből értettem, ha csontosan főzöd, akkor 10 emberre vegyél 3 kg-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!