Háziasszonyk, főzni tudók! Az normális ha 600g nyers csirkemellből lesz 200g? Rosszul csinálok valamit? Miért ilyen sok a veszteség? 16/f
A 600 g nyers csirkemellben ugyanannyi fehérje-zsír-(szénhodrát)-kalória van, mint a kész 200 g-ban, a különség a vízveszteségböl adódik.
De valószínüleg túlsütötted, vagy túl kis hömérsékleten kezdted és ezért jött ki belöle a víz jó része.
Az sem mindegy, hol veszed a húst. A hiperekben kaphatók sajnos ilyenek, tele vannak nyomva vízzel (is). Próbálj meg kisebb hentesboltban vásárolni, ahol tudod honnan származik az áru. Megéri ilyen helyet felkutatni. Nálam az tette be a kaput, hogy simán meg lehet főzni bolti húsból pörköltet víz nélkül...
Csirkemellet úgy szoktam készíteni, hogy először minimális zsiradékon, fűszerekkel (kömény, fokhagyma, só...) magas hőmérsékleten átsütöm hirtelen a hússzelet mindkét oldalát, azután fedő alatt lassú tűzön puhára párolom, amíg el nem tűnik a lé alóla.
#8
A pörkölt víz nélkül készül, saját lén, már dédszüleink idejében is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!