Mi az oka, hogy a kenyérsütő géppel készült kenyér néha nagyon kicsi? Milyen hozzávalóból rakjak többet?
Ha sima teljeskiőrléső búzalisztet használok, amire rá van írva, hogy ajánlott kenyérsütéshez, akkor nagyon pici lesz a kenyér. Ha teljeskiőrlésű tönkölybúzalisztből csinálom, akkor sokkal szebben megkel.
Ez a recept, amit szoktam használni:
260 ml víz
340 g teljesk kiőrlésű liszt
120 g fehér liszt
2 kiskanál só
egy zacskó élesztő
2 evőkanál cukor
2 evőkanál olivaolaj
Én csak fehér lisztből csinálom, olajat nem teszek bele csak egy kis zsirt.
Nem úgy kel meg a tied. Annyit tudsz tenni hogy ha nem kel meg addigra mire sütné , akkor kapcsold ki és hagyd még kelni. Majd a sütési programmal süsd meg.
Kevés a teljes kiőrlésű lisztben a sikér.
Azt kell tenni hozzá, sokkal jobban megkel.
Mi kenyerünk
500 -505 víz (aliglangyos)
70 dk liszt BL55 szitálva
7 g élesztő (tasakos )
1.5 kis mérő só /asztali/
1 kismérő sikér
2-3 ek étolaj vénusz (Bekenem az oldalát tengelyt és a kanalakat is)
pogram 2-es ( fancia )
szín közepes
suly 1 kg
Ha nemigen kelt meg a kenyér következősütésnél duplázom a sikért.
kisült kenyér: 1.08 kg-os kb
siké sokat számít a keléshez ha a liszt gyenge minőségű.
aszkobin savval pótolható
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!