Üdv. Mi a legjobb recept a kenyérsütéshez, kenyérsütő gépben?
Figyelt kérdés
350ml víz, 50dkg finomliszt, 150dkg rétesliszt, 2kk só, 2kk cukor, 2ek olaj, 0,5ek ecet, 1,5kk élesztő
Ezt a receptet próbáltam, de nem dagadt meg. Öklömnyi magas lett. Mi lehet az oka? Kevés az élesztő vagy valami kimaradt belőle? Kérlek adjatok tippeket.
2016. jan. 24. 16:15
1/3 A kérdező kommentje:
És a közepe is nyers lett...
2016. jan. 24. 16:39
2/3 TappancsMancs válasza:
Általában van a neten géphez recept meg tanácsok is. A gépeknek is van hibalistája hogy ha ez van azért van, ha az az meg azért. Az is fontos hogy megfelelő programot használj, vagyis dagasztás > kelesztés > sütés. A gép könyvében is vannak receptek, indulásnak jó, de kis mértékben változtatni szoktak. Ha nem kel meg kevés lehet az élesztő, most nem keresem ki a könyvéből, nézd meg majd. A kelesztési program enyhén melegen tartja ez kell a keléshez, ha csak várakozón van az nem olyan jó.
3/3 anonim válasza:
Két okra gondolok.
1. Döglött volt már az élesztő, nem dolgozott.
2. Nem jól tetted a gépbe.
először a nedves dolgokat kell, arra a száraz. A só, a cukor, élesztő a tetejére. Az élesztő ne érintkezzen a sóval. Kell két kis mélyedést kialakítani a lisztbe (picit megbököd ujjal). Az egyikbe szórod a sót, a másikba a cukrot és a szárított élesztőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!