Melyik a legjobb magyar szakácskönyv?
Igen, a Horváth Ilona az tényleg jó.
Csak azon gondolkodtam, hogy akkor is jó-e, ha az az egyetlen -első- szakácskönyv ?
Meg, hogy elég egyszerű-e?
Bár az ínyesmesterben meg vannak hétköznapi ételek -nem is emlékszem, mi is volt- amik nincsenek benne.
Az előző akár helyettem írta volna ... XD
A HI: minden magyar konyhában egy kezdő és örökös darab.
Én már a harmadikat(annyira szétestek sajnos ) nyűvöm, pedig tapasztalt háziasszony vagyok. Mégis néha jó elővenni, ötleteket meríteni.
Nagyon jó kezdőknek, alaposan , részletesen, érthetően van leírva minden egyes folyamat.Persze először az alapfogalmakkal kell megismerkedni, és úgy nekiállni egy recept elkészítésének.
Az eredeti kiadás jogutód gondozói- , mint pl F.Nagy Angéla (másik legkedvesebb szakácskönyv íróm)gondoskodnak az újabb kiadások frissítéséről,tehát a modern, a kornak megfelelő alapanyagok, konyhatechnikai eljárások is belekerülnek már.
Én a magam részéről elsősorban Horvát I. könyvét ajánlom, utána F.nagy Angéláét, De Frank Júlia is nagyon hasznos és érdekes.
És az említett Lajos Mari-Hemző Károly (a fotós férj )szerzőpáros fantasztikusan szépen megalkotott, igazán hasznos sorozatai.
A felsorolásom a teljesség igénye nélküli, mert lehetetlen lenne mindenkit említeni, akik a kedvenceim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!