A kenyérsütő gépem nem keverte össze a tésztát, mi lehet az oka?
Sziasztok! Érdeklődöm mi lehet a probléma, Tefal Pain Doré készülékem van, és az alábbi receptet nem keverte össze:
Hozzávalók 1 kg-hoz
666 gr teljes kiőrlésű zabliszt
2 teáskanál só
1 dkg élesztő
1 teáskanál kókuszvirág cukor
500 ml forró víz
1 evőkanál olívaolaj
Mindent a megfelelő sorrendben pakoltam bele, ránéztem, sokszor, de a kelesztés résznél még egyáltalán nem volt összekutyulva a tészta. Kikapcsoltam kicsit megkavartam fakanállal majd újra indítottam. Teljes kiörlésű programot indítottam neki.
Sok lehet a víz, mert inkább csak az alján kavargatta a vizet meg egy picit a lisztből...
Most vettük a gépet, első kenyerünk ami sima búzalisztes volt remekül sikerült.
Mindne infót nagyon köszönök előre is.
Legközelebb tedd bele a keverőlapátot is!
Köszönöm a válaszokat,
A keverőlapát, benne volt, ennyire dinka buta liba még én sem vagyok :) Meg mint írtam már sütöttem kenyeret, csak búzalisztből ami nagyon jól sikeredett...
Forróvíz a receptben van, de én se mertem forrót rakni csak épp hogy meleget.
Élesztőt nem nyírhatta ki, mert a liszt tetejére került amit ugye nem kevert be a lapát így a tetején maradva vízhez sem ért. És igen olvastam én is, hogy a teljes kiörlésű lisztekhez több víz szükséges akkor is, ha soknak tűnik.
Az adagolást lehet kipróbálom, hogy fele lisztet után rakom hozzá a másik fele vizet aztán megint liszt. És még esetleg a hidegebb vízzel is kipróbálom jó ötlet lehet.
Egyébként kikapcsoltam kicsit megkutyultam fakanállal, hogy több liszt menjen le az aljára és így már eltudta dolgozni a tésztát, szépen fel is jött 10 perc és kész is.
Zabpehelyliszt + víz egymáshoz való viszonyulása lehet a ludas...
No nem baj meg kell tanulni :)
Köszi még egyszer mindenki gondolatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!