Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A kenyérsütő gépem nem keverte...

A kenyérsütő gépem nem keverte össze a tésztát, mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Érdeklődöm mi lehet a probléma, Tefal Pain Doré készülékem van, és az alábbi receptet nem keverte össze:

Hozzávalók 1 kg-hoz


666 gr teljes kiőrlésű zabliszt

2 teáskanál só

1 dkg élesztő

1 teáskanál kókuszvirág cukor

500 ml forró víz

1 evőkanál olívaolaj


Mindent a megfelelő sorrendben pakoltam bele, ránéztem, sokszor, de a kelesztés résznél még egyáltalán nem volt összekutyulva a tészta. Kikapcsoltam kicsit megkavartam fakanállal majd újra indítottam. Teljes kiörlésű programot indítottam neki.


Sok lehet a víz, mert inkább csak az alján kavargatta a vizet meg egy picit a lisztből...


Most vettük a gépet, első kenyerünk ami sima búzalisztes volt remekül sikerült.


Mindne infót nagyon köszönök előre is.



2016. okt. 1. 08:56
 1/5 anonim ***** válasza:

Legközelebb tedd bele a keverőlapátot is!

[link]

2016. okt. 1. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Hogy miért nem keverte össze, azt nem tudom, de ha fél liter forró vízzel nyakon öntesz 1 dkg élesztőt, akkor kenyeret ne várj.
2016. okt. 1. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
A vizet fokozatosan add hozzá, a fél liter nagyon sok, inkább figyeld a tésztát, hogy mennyi vozet vesz fell. Forró vízzel pedig kinyírtad az élesztőt.
2016. okt. 1. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 Andizsuzsi ***** válasza:
Közel 70 dkg tk liszthez nem biztos, hogy sok a fél liter víz. Én inkább arra gondolok, hogy a forró víztől egybeállt a liszt, ezért nem keveredett.
2016. okt. 1. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,


A keverőlapát, benne volt, ennyire dinka buta liba még én sem vagyok :) Meg mint írtam már sütöttem kenyeret, csak búzalisztből ami nagyon jól sikeredett...


Forróvíz a receptben van, de én se mertem forrót rakni csak épp hogy meleget.


Élesztőt nem nyírhatta ki, mert a liszt tetejére került amit ugye nem kevert be a lapát így a tetején maradva vízhez sem ért. És igen olvastam én is, hogy a teljes kiörlésű lisztekhez több víz szükséges akkor is, ha soknak tűnik.


Az adagolást lehet kipróbálom, hogy fele lisztet után rakom hozzá a másik fele vizet aztán megint liszt. És még esetleg a hidegebb vízzel is kipróbálom jó ötlet lehet.


Egyébként kikapcsoltam kicsit megkutyultam fakanállal, hogy több liszt menjen le az aljára és így már eltudta dolgozni a tésztát, szépen fel is jött 10 perc és kész is.


Zabpehelyliszt + víz egymáshoz való viszonyulása lehet a ludas...


No nem baj meg kell tanulni :)


Köszi még egyszer mindenki gondolatát.

2016. okt. 1. 11:33

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!