Milyen téglán vagy kövön szabad sütni?
Sokmindent szokás tárcsán sütni, a pizza pont nem tartozik közéjük.
A samott tégla lesz a te anyagod!
Hozzáteszem, a kövönsült pizzához kéne kemence is...
A pizzát nem alulról sütjük!
Ha kemencés megoldás, akkor a kemence oldalában rakunk tüzet, a hő feláramlik a kupolába, onnan sugárzik vissz., illetve magától a tűztől is természetesen átforrósodik a kő.
A felülről visszasugárzó hő süti meg a pizzát.
Elektromos kemencében, (abban is samott tégla van) az energia megosztás és az egyenletesebb hőelosztás miatt van alsó fűtés is, de semmit nem ér felső sütés nélkül, pedig az egy zárt hő!
Nem olyan amit te akarsz, (ahogy elképzelem) hogy nyílt tér, ott mégjobban elszökik a meleg.
Szóval úgy, hogy csinálsz egy tüzet, ráraksz követ, és majd azon pizzát sütsz... hát az nem fog összejönni.
Max pizzakenyeret tudsz rajta sütni, azt is úgy, hogy megforgatod, hogy a teteje is megsüljön.
Átsülne lassan, forgatás nélkül is, de a pizzának a halála a lassú sütés. Egy jó kemencében 400 fok körül sül, alulról, felülről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!