Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen téglán vagy kövön...

Milyen téglán vagy kövön szabad sütni?

Figyelt kérdés
Sima téglán vagy cserepén is szabad sütni vagy megvan, hogy melyik alkalmas sütésre és melyik nem? Az az elképzelésem, hogy egy jó parázsban szeretnék valamiféle kövön vagy téglán vagy cserepépen. Ha jól tudom, a sima téglákból káros anyagok jönnek ki, ha azon sütök. Ez igaz? Vagy milyet ajánlotok? A lényeg, hogy könnyen beszerezhető és lehetőleg olcsó megoldás legyen. Válaszokat előre is köszönöm! :)

2018. máj. 7. 18:13
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Bocsi, kimaradt, hogy pizzát szeretnék rajta sütni.
2018. máj. 7. 18:14
 2/12 anonim ***** válasza:
83%
Pala cserép elpattan , kő vagy eketárcsa ami jó.
2018. máj. 7. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
51%
Tárcsán szokták,de talán egy járólap is megteszi
2018. máj. 7. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Sokmindent szokás tárcsán sütni, a pizza pont nem tartozik közéjük.


A samott tégla lesz a te anyagod!

2018. máj. 7. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Lávakő lap lesz a te anyagod. Csak most,csak neked 8.790 helyett csak 4.390 Ft.
2018. máj. 7. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Hozzáteszem, a kövönsült pizzához kéne kemence is...


A pizzát nem alulról sütjük!

Ha kemencés megoldás, akkor a kemence oldalában rakunk tüzet, a hő feláramlik a kupolába, onnan sugárzik vissz., illetve magától a tűztől is természetesen átforrósodik a kő.

A felülről visszasugárzó hő süti meg a pizzát.


Elektromos kemencében, (abban is samott tégla van) az energia megosztás és az egyenletesebb hőelosztás miatt van alsó fűtés is, de semmit nem ér felső sütés nélkül, pedig az egy zárt hő!

Nem olyan amit te akarsz, (ahogy elképzelem) hogy nyílt tér, ott mégjobban elszökik a meleg.


Szóval úgy, hogy csinálsz egy tüzet, ráraksz követ, és majd azon pizzát sütsz... hát az nem fog összejönni.


Max pizzakenyeret tudsz rajta sütni, azt is úgy, hogy megforgatod, hogy a teteje is megsüljön.


Átsülne lassan, forgatás nélkül is, de a pizzának a halála a lassú sütés. Egy jó kemencében 400 fok körül sül, alulról, felülről.

2018. máj. 7. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Tény, hogy a lávakő a legjobb anyag, de ha fontos az ár, opció lehet a samott lap is, tekintve, hogy az "akciós" lávakőhöz képest is negyedébe kerül.
2018. máj. 7. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Viszont ha nekiállsz egy tábortűz fölé rakott kövön vagy téglán pizzát sütni, könyörgöm dokumentáld. Látni akarom. :D
2018. máj. 7. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
A serpenyős pizzát is alulról sütik. Végülis nagyon hasonló elven készülne el annyi különbséggel, hogy serpenyő helyett kő lap, gáztűzhely helyett parázs.
2018. máj. 8. 09:24
 10/12 A kérdező kommentje:
Egyébként sütés közben le lenne fedve egy edénnyel, amire szintén parazsat raknék. Nem értem miért olyan elképzelhetetlen ez. Láttam már ilyet és tökéletesen működik.
2018. máj. 8. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!