Diétás étrendbe a zöldségeket vajon is piríthatom, vagy csak párolni szabad?
Én diétás étrendben még a zöldségköretet is elhagytam, mert a munkahelyi menzán, meg az éttermekben általában rendszerint bő olajban pirítják. Tehát elviekben lehet vajon, olajon párolni, de nekem nem fért bele a napi zsír bevitelbe.
Helyette friss saláta mixet szoktam enni, mindenféle öntet meg vacak nélkül.
Nem értem a zöldségbe/-re minek kell készítéskor tejszín, olaj, stb.
Én csak bevágom a fagyasztott zöldséget rotyogó, forró vízbe aztán 5-10 perc után leszűröm. Sosem ismertem más módját a zöldségköret készítésének. De most komolyan.
24/F
Diéta kérdése. Én kerülöm a laktózt, de pl. ketogén diétában bátran alkalmazzák a tejszínt, ahogy a vajat, a húsos szalonnát és a kolbászt is... Már akinek már amennyi belefér. Úgy, ahogy más diétákban a sok szénhidrátot eszik, nem mindenkinek jó ám az sem, akkor pedig zsír kell viszonylag vagy akár ténylegesen sok (aki 2500-3000 kcallal diétázik minimális ch mellett, annak egész sok kell).
Én zsírban sütöm a zöldségeket (s még inkább nyersen eszem őket), de a mennyiségre vigyázok, mert a sok zöldség nem mindig fér a diétámba, túl sok szénhidrátot ad s engem nem laktat, csak hasznos és finom. De ez tényleg diéta- és emberfüggő, nem mindig ügyelek ennyire a zöldségre, nagy kedvencem. De a tejszín brutál sok kalória, ha rendesen tolod, csak nagy kalóriakeretes diétákba illik igazán. De ha befér a makróidba, miért ne?
Úgyhogy konzultálj a diétáddal, az ízléseddel s a többi ételeddel, neked mi fér bele.
Én kókuszolajat használok, annyit, amennyi az adott ételhez kell, ugye (zöldségnél 1 dkg s a csillagos ég között, de mivel a hozzáadott zsír nekem minimalizálandó, ez 1-2 dkg szokott lenni, ami általában nem sok zöldségre elég, de ez erősen zöldségfüggő. padlizsánhoz pl. sokkal több kell, mint káposztához. nem annyi, amennyit felszív, mert ez a zöldség egy kis szivacs, de kevéssel nekem nem jó. de ez ízlés dolga). Nincs gond a zsírral, ha belefér az emberhez illő diétás makrókba, a fajtája persze nem teljesen mindegy, de itt is megoszlanak a vélemények. A vaj nekem jó, de nem viszem túlzásba, a tejszín nem.
Nem mindenki úgy diétázik, hogy mások egészségre vonatkozó ajánlásait is betartsa (nehéz is lenne, mivel nincs megegyezés e téren, a kókuszzsírt is utálják egyesek, a disznózsír pedig sokak szerint a lehető legjobb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!