Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Babgulyást szeretnék készíteni...

Babgulyást szeretnék készíteni szabad tűzön. Mikor tegyem hozzá a húshoz a babot és a zöldségeket?

Figyelt kérdés
Félő,ha a hússal egyidőben teszem bele a babot, akkor még a hús megfövése előtt szétfő.Ha meg akkor adom hozzá a babot amikor a hús félfövésben van,akkor meg a hús lesz meg hamarabb mint a bab.A zöldséget pedig akkor kéne hozzáadni gondolom,ha a hús és a bab is félpuha egyszerre.Finom étel,de nem olyan egyszerű elkészíteni. Ha van valakinek egy jó receptje megtekinteném.
2016. aug. 5. 07:27
1 2
 1/15 Trafó1 ***** válasza:
96%

Én ezt a problémát két módon szoktam áthidalni:

Ha száraz babot használok akkor fajtánként külön-külön puhára főzöm és a végén adom a babgulyáshoz, a másik lehetőséget nemrég próbáltam ki, vettem ugyan attól a gyártótól három doboz konzervbabot az egyik nagy szemű, a másik vörös, a harmadik csilis-bab szószos volt, leöntöttem mindről a levet és a vége felé készre főztem az egészet a gulyással, a csilis babon maradt annyi szósz, hogy kellemesen csípős legyen a gulyás de a szószból is lehet még félretenni ha valaki csípősebbre szeretné.

2016. aug. 5. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
96%

A babot előző este be szoktam áztatni.

Amennyiben füstölt hússal készül a babgulyás, akkor a babot és húst egyszerre teszem fel főni, kb. ugyanannyi a főzési idő.

Ha nem füstölt a hús, akkor először a babot kb. félig megfőzöm, és csak akkor rakom bele a kockára vágott húst.


Amikor ezek félfövésben vannak (hús és bab!), akkor rakom bele a zöldségeket, petrezselymet. És amikor már az is félig megfőtt, akkor jöhet bele a tészta. Már aki szokott.

2016. aug. 5. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem nem tud szétfőni a bab olyan könnyen. Vagyis engem nem zavar, ha jól megfő, ha kemény, az inkább. A zöldség viszont szétfőhet, bár az sem biztos. Én húslevesben is simán főzöm a zöldséget 5-6 órán át, persze nem karikára vágva. Ha gondolod, nyugodtan tedd oda egyszerre az egészet, a zöldségeket meg egy órával a vége előtt.


Odaha a legtöbbször amúgy én is csalok. Füstölt-főtt tarját és konzervbabot használok, így kb. egy óra alatt van a konyhában babgulyásom.

2016. aug. 5. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
16%
Babgulyásba NEM teszünk zöldségeket!
2016. aug. 5. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
71%

Minden gulyásba teszünk zöldséget, a babgulyásba is. Persze meg lehet csinálni zöldség nélkül is, meg lehet füstölt hússal sima hús helyett, és opcionális a kolbász, tejföl, csipetke is.

De alapvetően a gulyába szoktak tenni zöldséget, ha babgulyás, ha másmilyen gulyás is.

2016. aug. 5. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
63%

Igen, szerintem is teszünk zöldséget a babgulyásba.


Persze ez is pont olyan dolog, mint bármi más: ahány ház, annyi szokás.


Ezért kellene már megtanulni, ha valaki valamit másként készít, mint a többség, attól az még nem biztos hogy rossz.

Tehát ebben a kategóriában a leminősítésnek, a leszólásnak, a lepontozásnak egyáltalán nincs helye.

2016. aug. 5. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:
Ettem már néhányszor babgulyást és zöldség mindig volt benne.Én is tervezek majd tenni bele.Leírom akkor,hogy is tervezem.Tehát,a paprikát paradicsomot a hússal együtt főzöm. Ha a hús félpuha a fehérrépát és a sárgarépát ekkor adom hozzá.A száraz tarkababot előző nap beáztatom,aztán külön megfőzöm és ha a hús és a zöldség majdhogynem megfőtt hozzáadom egy rottyanás elejéig .Ha konzerves babot választok és mivel az már elő van főzve,ugyan úgy a végén teszem hozzá.Természetesen a konzerv levét leöntöm és átmosom egy kicsit.Jó lesz akkor ez a sorrend? Vagy a marha hússal együtt tegyem fel az elején a babot?
2016. aug. 5. 12:31
 8/15 anonim ***** válasza:
Hát, én nem főzném meg külön, ha lehet a hússal is főzni.
2016. aug. 5. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:

Az áztatott tarkababot nyugodtan beleteheted akkor, amikor a hús már pörköltfázisban van, vagyis minden fűszerével, a pirospaprikával együtt főni kezd. ha konzervet választasz, úgy, ahogy írtad, leöblítve elég a végén is beletenni, mondjuk az utolsó felvonásban a csipetkével együtt.

A gulyás, kifejezetten az az étel, amit szakaszosan szoktunk főzni.

Aki pedig azt írta, hogy nem kell bele zöldség, annak üzenem- lehet, hogy másokat is kiakaszt- de én még pár szem krumplit is főzök a babgulyásba, mert egyszer a gyermekem kereste... és nem volt benne. Azóta mindig teszek bele, igazi magyaros, ízletes a babgulyás is vele.

Zöldségek nélkül pedig egyenesen elképzelhetetlen számunkra. Nekünk azok között is lényeges egy darab zeller, vagy legalább egy csokor zellerzöld, amit a végén kiemelek belőle.

2016. aug. 5. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó és Utolsó előtti hozzászóló!


Az mondjátok,hogy ha a hús elkezd forrni az apróra vágott paprikával és a paradicsommal és akkor megy hozzá a tarkabab, nagyjából egy időben főnek meg?.És ha fél fövésben van ez a két alkotó elem,akkor mehet bele,ahogy írtam a sárgarépa a fehérrépa valamint a zeller csokor ahogy a kedves utolsó hozzászóló említette.És a finisben pedig a csipetke.A tanácsaitokkal egyre közelebb állok egy jó babgulyáshoz.A hozzávalók alpreceptje az meg van.

2016. aug. 5. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!