Babgulyást hogy kell csinálni illetve milyen hús kell bele?
Csülökből igen nehezen lesz babgulyás.
Esetleg csülkös bableves.
Csak mondjuk tudnám, ha "jobban tudod" mi az anyádnak kérdezed.
Tény, hogy maga a gulyás marhahúsból (lábszár, nyak, puha hátszín ) a legfinomabb. De a gulyás elnevezés teljesen elfogadott, más húsból gulyás módon készített ételre is.
Nem kell okvetlenül a szó eredetéhez ragaszkodni, birkagulyás is létezik, mégsem mondjuk juhásznak...
disznóhúsból, főleg csülökből remek gulyást/babgulyást lehet csinálni.
Aki azt írja, hogy az csülkös bableves, téved, mert azt nem pörkölt alapon indítjuk, de mindegy, és teljesen másképp kell főzni, mint a gulyást.
Kedves kérdező ! Ha karod privátban részletesen leírom a gulyás/babgulyás főzési menetét, akár csülökből is.
Persze nem füstöltből, az tényleg bablevesbe való.
És azt is írd meg, hogy kb mennyi húsból, hány főre szeretnéd.
Szívesen segítek, de itt főleg kötekedő emberekkel akadok össze, akik a kákán is csomót keresnek.
Tisztelet a kivételnek !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!