Szabad a kenyérlisztbe őrölt paprikát tenni?










Szabad.
Régen lehetett kapni paprikás kiflit is ( imádtam!).





Persze. Csak ne tegyél bele túl sokat mert keserű lehet tőle.
Én kalácsot szoktam paprikával készíteni.
Éppen hogy csak egy kávés kanálnyit tettem bele ,nem mertem többet 600g tehát 1 kilós kenyér lesz nem sokára kisül és meglátjuk . Csak féltem hogy nem kel meg vagy összeesik vagy a bánat tudja ,mert ugye le van írva hogy a só meg a cukor mennyiséget is pontosan be kell tartani ha azt akarod hogy megnőljön a kenyér . Vagyis nem akarom lerontani a kelését.
Erről a paprikás kifliről még nem hallottam biztos jó lehet.





"Erről a paprikás kifliről még nem hallottam biztos jó lehet."
Isteni volt!
Egy ilyen egy pohár iskola-tejjel, vagy kakaós tejjel, és megvolt a tízórai.
Szerintem nagyon jó lett .
Most csináltam egy olyat hogy 550g bl50,50g bl196,2 tk só,1 ek cukor, fél ek piros paprika,430ml víz, 3g instant élesztő.
barna héjra sütve pompás ropogós állag ,sárga felület ,illatos paprika a levegőben sütés után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!