Akik használtak már füstölt sót vagy füstölt paprikát, tőlük kérdezem: megfelelően erősen érződik a "füst" íz az előbbiekkel készített ételben?
Nagyon köszi!
Egy márkát kérlek, írj, Te milyet használsz?
Köszönöm szépen a sok választ! :-)
#5. Értem, hogy Angliában élsz.
Nem lenne gond, hogy onnan szerezzek be cuccot, él ott rokonom. :-)
Csak kíváncsi voltam, hogy milyet használsz.
Ahogy itt a többiek írták, abból arra a következtetésre jutottam, hogy érdemes lesz megvenni, kipróbálni.
Márkákat azért írhatnátok, melyiket próbáljuk, melyiket kerüljük - ha van kerülendő (silány). Köszi, ha még írtok!
Sóra nem tudok márkát írni neked mert házilag készíti apukám. Semmi különös úgy készíti ,hogy kolbász füstöléskör a jó minőségű sót beteszi egy vászon zsákba aminek kicsit nyitva hagyja száját és fellógatja pár hétre a kolbászok közé. Kevés kell belőle de én minden olyan ételbe teszek amibe alapból füstölt alapanyag kell .
A paprikát azt ha jól emlékszem Spanyol országban vettem először 15 éve rendszeresen használom . Pl paprikás lisztbe is szoktam keverni . Nekem ez márka vált be bár tudom ,hogy már itthon gyártanak füstölt paprikát. Én nem itthon veszem így fele ennyibe se kerül mint a Culinárisban.
Igazán köszi a részleteket!
Régebben láttam egy videót arról, hogyan csinálja vki a só füstölését. Ez is szóba jöhet, amikor már enyhül kicsit az idő, lehet, hogy kipróbáljuk. :-)
Szoktunk külföldről rendelni mindenféle terméket, így nyugodtan adhattok meg bármilyen márkát, nem ragaszkodunk a csak Mo-on kaphatókhoz.
Főleg a füstölt paprika (márkaneve) érdekel, mert szerintem a sót meg fogjuk csinálni házilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!