Nem, merek kolbászt készíteni, mert a füstőlés után, félek, hogy a párás időben tönkremegy, amig kiszikad. A húst bekevertem, és legfeljebb lefagyasztom. Jóbban összeérnek az ízek, és hideg időkor töltés, füst. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
2015. jan. 23. 13:18
1/2 zolidobos válasza:
Nyugodtan készíthetsz egész télen, nyáron már bizonyos hozzáértést igényel a készítése, tárolása.
A lényeg, hogy a kellően hűvös, (18 fok alatti) tárolóban légmozgást, légcserét biztosíts. Erre megfelel egy olcsó álló ventillátor is. Legalább 2% sót tartalmazzon a töltelék, és tisztességesen meg kell füstölni. Nem lesz baj.
Ha mégis penészedne a külseje,(előfordul) durva száraz ruhával átdörzsölöd, és meg kell próbálni a helyiségbe még több levegőt juttatni.
Természetesen a légmentes töltés most is alapfeltétel.
Jó töltögetést!
2/2 Ügyet Lenke válasza:
legjobb az, ha egy jó szellős padláson még a fagy is megcsípi párszor, még hamarabb szikkad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!