A pozsonyi tesztabol keszitett beiglit a tojassargajaval torteno lekenes utan hideg helyre kell tenni hogy ne keljen meg - de nem lehet hutobe, miert?
Az elsö rosstul tudja, a hütöben semmi baja sem lesz az élesztönek, nem pusztul el - éppen ezért is lehet hütöben lassan keleszteni kelt tésztákat.
Viszont a hütöben nedves a levegö, ezért nem száradna meg rendesen rajta a tojás, és ezért kell szabad levegön pihentetni. A hüvös meg azért kell, hogy ne keljen meg nagyon a tésztája, mert akkor éppen a jellegét veszti el.
Prokator, ez eitka nagy baromsag. Az eleszto nem pusztul el a hutoben, leven alapbol ott kell tarolni....
Masodik, koszi a valaszt. Az a baj, hogy itt nalunk mindenutt futes van, meleg a haz, a kertbe viszont ha kiteszem, felek osszecsipkedik a madarak....
Ha meg tudod oldani, akkor tegyél rá egy megfordított tepsit, akkor ki tudod tenni a kertbe is (valahol a ház mellett. De ha a házban valahol addig a fél óráig nyitott ablak mellett tartod (pl fürdöszoba szellöztetéssel egybekötve), az is jó.
De végsö esetben ki is lehet hagyni a pihentetést vagy rövidíteni, mert csak a kinézete lesz esetleg kevésbé sz´pe, ízre ugyanolyan jó.
Én így csinálom:
Lekenem sárgájával, rányitom az ablakot, kb 20 perc alatt rászárad a sárgája. Lekenem fehérjével, megint hagyom állni, közben bemelegítem a sütőt 180 fokra. Ha meleg a sütő, megszurkálom a beiglit, hogy ne repedjen ki, és kb fél óra alatt megsütöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!