Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A pozsonyi tesztabol keszitett...

A pozsonyi tesztabol keszitett beiglit a tojassargajaval torteno lekenes utan hideg helyre kell tenni hogy ne keljen meg - de nem lehet hutobe, miert?

Figyelt kérdés
2014. dec. 20. 05:27
 1/7 Prókátor ***** válasza:
Azért, mert az a tészta akkor is kel, csak lassabban. Hűtőben viszont teljesen leállna a kelés, sőt, az élesztőgombák nagyobbik része teljesen elpusztulna, pedig mikor bekerül a sütőbe, a tészta ott még kicsit kelni fog, mielőtt kéreg képződnnnnne rajta.
2014. dec. 20. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Az elsö rosstul tudja, a hütöben semmi baja sem lesz az élesztönek, nem pusztul el - éppen ezért is lehet hütöben lassan keleszteni kelt tésztákat.

Viszont a hütöben nedves a levegö, ezért nem száradna meg rendesen rajta a tojás, és ezért kell szabad levegön pihentetni. A hüvös meg azért kell, hogy ne keljen meg nagyon a tésztája, mert akkor éppen a jellegét veszti el.

2014. dec. 20. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Prokator, ez eitka nagy baromsag. Az eleszto nem pusztul el a hutoben, leven alapbol ott kell tarolni....

Masodik, koszi a valaszt. Az a baj, hogy itt nalunk mindenutt futes van, meleg a haz, a kertbe viszont ha kiteszem, felek osszecsipkedik a madarak....

2014. dec. 20. 07:57
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha meg tudod oldani, akkor tegyél rá egy megfordított tepsit, akkor ki tudod tenni a kertbe is (valahol a ház mellett. De ha a házban valahol addig a fél óráig nyitott ablak mellett tartod (pl fürdöszoba szellöztetéssel egybekötve), az is jó.


De végsö esetben ki is lehet hagyni a pihentetést vagy rövidíteni, mert csak a kinézete lesz esetleg kevésbé sz´pe, ízre ugyanolyan jó.

2014. dec. 20. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Amikor a sárgájával kenem le, akkor 2 órát melegen van, és utána kenem a fehérjével, hogy szép márványos legyen, ilyenkor a konyhába teszem az ablak elé és kinyitom az ablakot, hogy le tudjon hűlni.
2014. dec. 20. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Ok :) Koszonom a segitseget
2014. dec. 20. 08:36
 7/7 anonim ***** válasza:

Én így csinálom:

Lekenem sárgájával, rányitom az ablakot, kb 20 perc alatt rászárad a sárgája. Lekenem fehérjével, megint hagyom állni, közben bemelegítem a sütőt 180 fokra. Ha meleg a sütő, megszurkálom a beiglit, hogy ne repedjen ki, és kb fél óra alatt megsütöm.

2014. dec. 20. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!