A TÜKÖRTOJÁSHOZ mennyi olajra van szükség?
Állítólag 1 csepp. De attól odaég. Mondjuk én annyi olajat tettem bele egy normál méretű serpenyőbe, hogy a rántotta vastagságának majd teljes egészét ellepte. És ennek ellenére az alja odakapott a teteje viszont híg maradt.
Mit csináltam rosszul?
Hány fokon legyen a gáztűzhely vagy milyen lángon legyen, hogy egyenletesen süljön mind két oldala és mennyi olajra van szükség?
A serpenyőn múlik.
Én zsírral szoktam csinálni amúgy, kb 10 grammal.
Kedves utolsó!
Nem rántottát csinálta, hanem tükörtojást = beleütöttem a tojást a forrásban lévő olajban!
Amúgy nekünk nehéz vastag serpenyőnk van, hamar melegszik és lassan hűl.
Kedves első! Igazad van, kipróbáltam most és sikerült! :-) Nagyon Köszönöm! :-)
Kb. 1 evokanalnyi olajon szoktam kis langon es egy lapos kanallal meg szoktam forditani, hogy a masik oldali feherjeje is megsuljon, nem szeretem ha a feherje nyers marad.
Mellesleg a rantottat nem mindenutt kavarjak, csak azok akik,a kemeny rantottat szeretik, en forro olajba engedem a felvert tojast es ovatosan ala-ala nyulva lepenyformara sutom, nekem igy gusztusos, nem osszecsocsalva.
Kedves Utolsó!
Én is pont úgy csináltam/csinálom, én sem szeretem a nyers tojást meg azt, hogy a sárgája nyers maradjon! :-S :-)
Azért 1 csepp olajnál több kell hozzá!
Olyan 1-2-evőkanál olaj kell az edénybe.
Ha nem szereted, hogy a sárgája folyós akkor egy fedővel fedd le és addig süsd amíg a sárgája meg nem fő. Vagy míg neked jó nem lesz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!