Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A TÜKÖRTOJÁSHOZ mennyi olajra...

A TÜKÖRTOJÁSHOZ mennyi olajra van szükség?

Figyelt kérdés

Állítólag 1 csepp. De attól odaég. Mondjuk én annyi olajat tettem bele egy normál méretű serpenyőbe, hogy a rántotta vastagságának majd teljes egészét ellepte. És ennek ellenére az alja odakapott a teteje viszont híg maradt.

Mit csináltam rosszul?

Hány fokon legyen a gáztűzhely vagy milyen lángon legyen, hogy egyenletesen süljön mind két oldala és mennyi olajra van szükség?



2013. febr. 17. 12:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
1- másfél evőkanál olaj és fedővel csináld, ha a tojás sárgájára húzódik egy fehér réteg kész a tükörtojás :)
2013. febr. 17. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! :-) Megpróbálom úgy akkor.
2013. febr. 17. 12:08
 3/13 anonim ***** válasza:
Rengeteg múlik a serpernyőn... Olajból én sosem használok egy cseppet...
2013. febr. 17. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 Mirk válasza:

A serpenyőn múlik.

Én zsírral szoktam csinálni amúgy, kb 10 grammal.

2013. febr. 17. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
"Mondjuk én annyi olajat tettem bele egy normál méretű serpenyőbe, hogy a rántotta vastagságának majd teljes egészét ellepte. És ennek ellenére az alja odakapott a teteje viszont híg maradt." - Nem tudom, hogy a tükörtojást írtad-e el rántottának, mert ha nem, a rántottát bizony folyamatosan kevergetni kell sütés közben, nem pedig úgy sütni, mint egy vastag palacsintát.:)
2013. febr. 17. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Nem rántottát csinálta, hanem tükörtojást = beleütöttem a tojást a forrásban lévő olajban!

Amúgy nekünk nehéz vastag serpenyőnk van, hamar melegszik és lassan hűl.


Kedves első! Igazad van, kipróbáltam most és sikerült! :-) Nagyon Köszönöm! :-)

2013. febr. 17. 12:30
 7/13 anonim ***** válasza:
szívesen :)
2013. febr. 17. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:

Kb. 1 evokanalnyi olajon szoktam kis langon es egy lapos kanallal meg szoktam forditani, hogy a masik oldali feherjeje is megsuljon, nem szeretem ha a feherje nyers marad.

Mellesleg a rantottat nem mindenutt kavarjak, csak azok akik,a kemeny rantottat szeretik, en forro olajba engedem a felvert tojast es ovatosan ala-ala nyulva lepenyformara sutom, nekem igy gusztusos, nem osszecsocsalva.

2013. febr. 17. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!


Én is pont úgy csináltam/csinálom, én sem szeretem a nyers tojást meg azt, hogy a sárgája nyers maradjon! :-S :-)

2013. febr. 17. 16:34
 10/13 anonim ***** válasza:

Azért 1 csepp olajnál több kell hozzá!

Olyan 1-2-evőkanál olaj kell az edénybe.

Ha nem szereted, hogy a sárgája folyós akkor egy fedővel fedd le és addig süsd amíg a sárgája meg nem fő. Vagy míg neked jó nem lesz! :)

2013. febr. 18. 00:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!