Annnna kérdése:
A mézeskalács díszítéséhez nyers tojásfehérjére van szükség. Nem lehetek tőle beteg, ha megeszem?
Figyelt kérdés
2009. dec. 23. 22:40
1/12 anonim válasza:
Gőz felett kell felverni, ami elég sokáig tart, így a veszélyes dolgok távoznak belőle.
2/12 anonim válasza:
Vagy sütőben még szárítod. Ha gőz fölött vered, ne sokáig tedd, mert beikrásodik, és akkor nem olyan szép és nem lesz olyan "selymes".
3/12 anonim válasza:
Az megszárad, vagy rásül, ki hogy csinálja. Ha mindentől rettegünk, akkor semmit nem ehetnénk és igazából levegőt sem szabadna venni.
4/12 anonim válasza:
én úgy csinálom a mázat, hogy porcukor meg citromlé összekeverve. így még finomabb is szerintem és nem kell aggódni sem
5/12 anonim válasza:
A tojásfehérjét fel kell verni és szép lassan hozzákeverni a porcukrot és kis citromlevet. (Nem kell gőz fölött.)
(Én mindig szalmonellamentes tojásokat szoktam venni, attól biztosan nem lesz semmi bajod.)
6/12 anonim válasza:
Ja, és a mézeskalácsokat előbb ki kell sütni és csak utána díszítjük a fehér mázzal, tehát ez már nem lesz sütve!!! (Elég hamar megszárad.)
7/12 anonim válasza:
A citrom meg savas közeget teremt, amit nem bír a szalmonella. Pl a majonéznél is azért kerül mustár vagy/és citrom bele, mert régen nem voltak ilyen tojások.
(szakács tanuló vagyok :)) )
8/12 anonim válasza:
00.26-osnak: sokan úgy csinálják,, hogy miután rátették a fehér mázat, még visszatolják a sütőbe pár percre és akkor kicsit rásül. Szóval lehet ezt sütni!!!!!! (Bocs, csak hatásos a sok felkiáltójeled, megtetszett:)))
9/12 anonim válasza:
A szakácstanulónak:
Még van mit tanulnod!
Attól hogy citromlevet teszel a majonézbe, vagy a tojásba, attól még simán kaphatsz szalmonellát! Nem a szalmonella miatt tették bele régen sem, és most sem...
Mellesleg a szalmonellát csak főzéssel, sütéssel tudod megelőzni!
(Egy rég végzett pék-cukrász)
10/12 anonim válasza:
A szakácstanuló: ezt tanuljuk, ez van a könyvben, Ha hülyeség, akkor írd át a könyveket, és a tanároknak is mondd meg, hogy ez nem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!