Beteg gyereknek mit főzzek?
Már egészen kifogytam az ötletekből. 1,5 hete itthon van mindkét ovisom (influenza, köhögés, hasmenés), próbálok valami kímélőt kitalálni nekik amire van esély, hogy megeszik, de lassan kifogyok az ötletekből, plusz nálunk is hóvége van, az itthoni készletből kell megoldani (rendelés, vásárolgatás szóba se jöhet).
Tudnátok pár ötletet adni?
Amit megennének /persze normális keretek között/ Mondjuk a húsleves , rántott hús, rizs vagy tört krumpli jó ötlet...
Nudli , nokedli,köménymag leves ,mákos tészta esetleg?
Ha hasmenésük van, akkor főtt krumpli, főtt répa, esetleg húsleves leve és zöldségek. Üres főtt rizs, ha szeretik, tojásleves óvatosan, vajas pirítós (kevés vajjal, kis sóval).
Ha már nincs hasmenésük, kérdezd meg tőlük, mit ennének és kényeztesd őket, pl. palacsinta, tészták. Mindegy, mit esznek, csak egyenek, biztos fogytak a koplalás miatt.
Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat!!!
Volt már nudli, palacsinta, mindenféle leves (köménymagos is), rizs (rizibizi), zöldségfasirtok, főzelékek de nem volt népszerű és súlyosbította is , pestós tészta, petrezselymes burgonya, pizza, tegnap fiam csirkecombot kívánt meg de alig bírta megenni.
Sült krumplit vajon szabad? A lánykám meg paradacsimlevest emleget, de félek, hogy bajt csinálnék csak vele.
Ja, tényleg, volt már spenót is főtt krumplival, az nagyon népszerű volt.
Szerencsére azért egy minimális étvágyuk azért van (de csak miután lement a lázuk), én meg próbálokzom, mert félek, hogy sokat fogynak, pedig egyik sem valami húsi. Igazából a legnagyobb problémát az okozza, hogy nehogy az étel miatt súlyosbodjon a hasmenés, viszont egy rossz közérzetű hisztis gyerek is jókedvűen megegye...na és én itt kifogytam 1,5 után az ötletekből :-(
Köszönöm szépen a segítségeteket!
sajtos rizsgombóc, krumplikrokett általában a gyerekek kedvence.
előtte csirkemellből egy kis raguleves sok répával, tésztával.
este melegszendvics pulykasonkával, sajttal biztosan nem árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!