2,5 éves kislányom 3-ik napja beteg, taknyos, köhög, piros a torka, reggel kicsit lázas is volt (pénteken 39,4 volt, tegnap délután megint felugrott nagyon). Általában hetente 2x mosom a haját, majdnem a derekáig ér. Csütörtökön lett volna esedékes, de már taknyolt, ezért nem fürösztöttem meg. Minden nap mosdatom, természetesen, de az izzadságtol tiszta zsiros a haja, alig birom kifésülni, és büdös is mikor vizes. Szóval nem tudom, hogy mennyit kell várni hogy ne legyen lázas, hogy fürödhessen.
Szerintetek?
2011. júl. 17. 13:56
1/8 anonim válasza:
Fürdetni a lázas gyereket is lehet -kellene is... Hajat mosni se árt, pláne hogy jóval 30C felett van ma is a hőmérséklet, baja nem lesz tőle.
2011. júl. 17. 14:02
2/8 anonim válasza:
Ne haragudj, hogy megkérdezem, de ha nincs baj a fülével, akkor miért ne moshatnád meg ilyen melegben a haját?
Én még nem hallottam erről.
Jó ne 39 fokos láznál tedd, de nyilván nincs egész nap ilyen magas láza. A fürdés meg amúgy is csak hűti, és nyilván nem viszed ki utána a szélbe.
2011. júl. 17. 14:04
3/8 anonim válasza:
Lázra hűtőfürdőt is szoktak alkalmazni.Mért ne lehetne fűrdetni,vagy hajat mosni.Meg lehet szárítani,lehet rá sapkát adni,szerintem nem fog ártani,legalább lehűti.
2011. júl. 17. 14:07
4/8 anonim válasza:
Józan paraszti ésszel gondolkodva a betegség egyáltalán nem kizáró tényező a napi fürdésre. Egyáltalán miért gondolod, hogy nem lehet rendesen kádban fürdeni, hajat mosni, ha beteg a gyerek? Ráadásul láz esetén egy jó kis hűtőfürdő még hasznos is, főleg ha tudod, hogy kell csinálni.
2011. júl. 17. 14:08
5/8 anonim válasza:
hasznos is4 nem lesz semmi baja, nyugodtan ültesd bele a kádba és jól mosdasd át a csöppséget, ugyanúgy mindennap és hajat is mossatok. neki is szörnyű érzés lehet zsíros hajjal lenni. télen is moshatod, max. adsz rá egy sapit vagy megszárítod a haját. most még szárítgatni sem fontos, legalább növeled a hőleadását, olyan,mint egy jó kis hűtőfürdő.
2011. júl. 17. 14:22
6/8 anonim válasza:
Ezt én sem értem, miért nem fürdeted? Szegény izzad és nem fürödhet le rendesen ilyen melegbe. Én még ilyet nem is hallottam. Hajat is moshat, max. ha nálatok hűvösebb van, akkor szárítsd meg neki.De nálunk 30 fok van a lakásba.
2011. júl. 17. 19:09
7/8 anonim válasza:
ha nem fürdeted, akkor könnyebben vissza fertőződik, nehezebben távoznak a bacijai. a haja is tele lehet a bacikkal, ha nem mossák. és a hűtő fürő tényleg jót tesz, az alatt lehet hajat is mosni.
2011. júl. 17. 20:00
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek.
Megmostam a haját még tegnap este :)
Szegénykém nagyon élvezte :)
Én ugy tudtam, hogy beteg gyereknek nem szabad kimosni a haját, ehhez is tartottam magam. És jó, hogy megkérdeztem, mert tévedésben éltem.
Hálistennek már nem lázas, hátha kimászunk lassan a betegségből.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!