Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pörkölt főzésnél az őrölt...

Pörkölt főzésnél az őrölt piros paprikát a megdinsztelt hagymára tegyem rá, vagy a húsra miután zsírjára sül?

Figyelt kérdés
A paprika színe íze csak zsírban oldódik azt mondják a nagyok.Én attól tartok,ha a paprikát a hagymára teszem rá és így forgatom össze a hússal,mivel kevés a nedvesség eléggé rizikós a paprika megkeseredése.Ezért én arra gondoltam,hogy a húst a megdinsztelt hagymán zsírjára sütöm,tehát addig főzöm amíg a hús ki nem engedi a vizet magából és el nem fövi azt.És ezután raknám bele a paprikát.
2016. júl. 26. 08:55
 1/8 anonim ***** válasza:
76%

A hagymára szoktam tenni, de előtte leveszem a tűzről. Megdinsztelem a hagymát zsiradékon, leveszem a tűzről. Tekerek bele borsot, és utána paprikát. Elkeverem. Ezután mehet bele minden más: zöldpaprika, kicsi paradicsom, hús. Összekeverem, és mehet vissza a tűzre rotyogni.


Az ötleted, hogy a végén teszed bele a pirospaprikát, egyébként szintén működhet, de nekem így sem keseredik meg sosem.

2016. júl. 26. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
61%

Először mindig a húst forgatom át a hagymás alapon, és amikor már kiadta a saját levét, utána teszem rá a pirospaprikát.Jól gondolod, a paprika megkeseredhet, ha korán kerül bele, mert a hús un. pörkölésekor kissé megéghet.Pont ezt elkerülendő, mindig később teszem rá a pirospaprikát.

Szerintem mi már "beszéltünk " erről :))

2016. júl. 26. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi nektek a hozzászólást.#2/2 Elképzelhető,hogy beszéltetek már róla,de én nem olvastam sajnos.A válaszok megoszlóak lesznek ezek szerint.Mindeni másképp csinálja.Én azt hiszem az a jobb,ha a hús után rakom hozzá a paprikát.Így a minimális kockázat is elkerülhető szerintem .# 2/2 Te ahogy a hús kiengedte a levét abba teszed bele a paprikát? Nem várod meg,hogy teljesen lesüljön zsírjára? Mondjuk,ha nagyon lesül az is gond lehet.Mert kevés megint a nedvesség.Sajnos a feleségem elhagyott,így kezelésbe kell vegyem a konyhát.Ezért kérném a segítségetek.
2016. júl. 26. 11:17
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Amikor a kifehéredett hús a kiengedett leve után visszasül zsírjára, akkor öntöm fel kevés vízzel, vagy hús/csontlével, és akkor teszem bele a pirospaprikát is. Bőven van ideje belefőni a szaftba és a húsba.
2016. júl. 26. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy szoktam ahogy az első, tehát a hagymára megy a paprika, majd a hús, paradicsom, paprika.


Viszont ettem már úgy is, hogy a paprikát már a zsírjára sült húsra tette a szakács. Ízre az is tökéletes volt. Szerintem inkább attól függ, hogy ki, hogy csinálja, hogy mit lesett el anyukától, nagymamától, első szakácskönyvéből...

2016. júl. 26. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
# 4/5 A leve elfőzését követően,a zsírjára sütés után azért teszel hozzá egy kis vizet,hogy a víz tetejére feljöjjön a zsír és abban oldódjon ki a paprika igaz?Így nem a minimális zsiradékon fut a paprika a hússal,ha jól értem. # 5/5 Így ahogy beszélgetünk úgy gondolom én is,hogy végeredményben mindkét paprikázási forma szerint lehet finom a pörkölt. A hagymás paprikás lehetőségnél,viszont sokkal jobban kell vigyáznia a szakácsnak szerintem.
2016. júl. 27. 12:53
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan, hisz' a pirospaprika gyakorlatilag zsírban oldódik. Semmi bajom azokkal, akik a hagymát már megpaprikázzák, de én mindig így csinálom, ahogy korábban írtam, egyrészt, mert így tanítottak anno, másrészt óvatos vagyok a paprikával.

De van olyan is, aki főzés vége ellőtt teszi bele, azzal viszont nem értek egyet, mert a paprika ízének bele kell főni a szaftba és a húsba is, a többi fűszerrel együtt.

Fűszerezés is egy más kérdés, mert mindenki másképp csinálja :) Ízlés dolga és persze húsféleségenként is eltérően fűszerezzük a pörkölteket.

2016. júl. 27. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
# 7/7 Köszi! Most már minden világos! :) ;)
2016. júl. 27. 17:03

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!