Pörkölt főzésnél az őrölt piros paprikát a megdinsztelt hagymára tegyem rá, vagy a húsra miután zsírjára sül?
A hagymára szoktam tenni, de előtte leveszem a tűzről. Megdinsztelem a hagymát zsiradékon, leveszem a tűzről. Tekerek bele borsot, és utána paprikát. Elkeverem. Ezután mehet bele minden más: zöldpaprika, kicsi paradicsom, hús. Összekeverem, és mehet vissza a tűzre rotyogni.
Az ötleted, hogy a végén teszed bele a pirospaprikát, egyébként szintén működhet, de nekem így sem keseredik meg sosem.
Először mindig a húst forgatom át a hagymás alapon, és amikor már kiadta a saját levét, utána teszem rá a pirospaprikát.Jól gondolod, a paprika megkeseredhet, ha korán kerül bele, mert a hús un. pörkölésekor kissé megéghet.Pont ezt elkerülendő, mindig később teszem rá a pirospaprikát.
Szerintem mi már "beszéltünk " erről :))
Én is úgy szoktam ahogy az első, tehát a hagymára megy a paprika, majd a hús, paradicsom, paprika.
Viszont ettem már úgy is, hogy a paprikát már a zsírjára sült húsra tette a szakács. Ízre az is tökéletes volt. Szerintem inkább attól függ, hogy ki, hogy csinálja, hogy mit lesett el anyukától, nagymamától, első szakácskönyvéből...
Pontosan, hisz' a pirospaprika gyakorlatilag zsírban oldódik. Semmi bajom azokkal, akik a hagymát már megpaprikázzák, de én mindig így csinálom, ahogy korábban írtam, egyrészt, mert így tanítottak anno, másrészt óvatos vagyok a paprikával.
De van olyan is, aki főzés vége ellőtt teszi bele, azzal viszont nem értek egyet, mert a paprika ízének bele kell főni a szaftba és a húsba is, a többi fűszerrel együtt.
Fűszerezés is egy más kérdés, mert mindenki másképp csinálja :) Ízlés dolga és persze húsféleségenként is eltérően fűszerezzük a pörkölteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!