Mennyi hagymát, paprikát, paradicsomot tesztek a lecsóba, milyenek az arányok?
Mindenkinek van egy saját tuti receptje, amire esküszik. Az enyém :
1 kg paprika ebből 2db erős
2 nagy fej vöröshagyma
3-4 paradicsom
Kb. 5 dkg füstölt szalonna
15 dkg lángolt kolbász
Só
Sohasem dekázok semmit, csak arra figyelek, hogy hány főre készül:
A paprika-vöröshagyma felszelve kb. fele-fele egymáshoz viszonyítva. Ebbe megy adagonként kb. 8-10 cm-es kolbász felszelve, és utána annyi cikkekre vágott paradicsom, hogy jó kis leveses anyagot kapjak. Addig rotyogtatom, míg a paradicsomról a héja elkezd pördülni, lefőni. Ekkor kavarom hozzá az előre megfőzött rizst, annyit, hogy a kész kaja villával könnyedén lehessen enni. Se túl kemény, se túl híg ne legyen.
Közben só, cukor bele, esetleg egy kis őrölt bors, kinek milyen ízlése, szokása van.
#1. Nagyon nem sikerült megértened a kérdést.
Az ilyesmire vagyok kíváncsi:
"ahány fős adagot készítek, fejenként fél hagymával számolok"
" paprika-vöröshagyma felszelve kb. fele-fele egymáshoz viszonyítva"
Egyébként a kérdésre még véletlenül sem válaszoltál, szóval offolsz.
Nagyon messze vagy még a szakácskodásban attól, hogy lecsót főzzél, ha képtelen vagy megérteni, hogy az adagok számától függően fél fej hagyma, vagy a hagyma-paprika fele-fele...
Arányokat kérdeztél, és még azt sem írtad meg, hogy hány főre kéred, de azért írjunk pontos dekát, stb. stb.
Kenj magadnak egy szelet zsíros deszkát, hagyd a főzést másra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!