Lecsó - ki milyen arányban teszi bele a hagymát, paprikát, paradicsomot?
Úgyis mindenki a saját lecsójára esküszik, ezzel csak azt éred el, hogy mindenki össze-vissza lepontozza a másikét.
Ahány ház annyi szokás, és ez így van jól.
Ez megont olyan kérdés, amelyik csak összeveszejti az embereket.
Én pont kellő arányban teszek mindegyikből, és nekünk így ízlik .
Ahogy én főzöm:
1/2 kg. bacon;
1 kg. hagyma;
4-5 kg. paprika;
3-4 db. paradicsom;
1 kg. virsli;
1 kg.rizs.
pirosarany;
só, bors, pirospaprika.
Bacon felkockázva kipirítom;
szálasra vágott hagymát megfuttatom rajta;
hozzáadom a paradicsomot és kb. 0,5 liter vizet;
egy pár percig főzöm;
megfűszerezem, hozzáteszem a rizst, és a feldarabolt paprikát, majd a virslit is;
szükség szerint adok hozzá vizet, addig főzöm, míg a rizs megpuhul.
Friss fehérkenyérrel tálalom.
Igen, megkezdődik, a kérdező meg jókat mosolyog, hogy hajbakap a jónép.
Kérdezni nagyon tud, majd ismét elárasztja az oldalt a "fontos " kérdéseivel... Jó, hogy újra itt van :/
én sokáig nem szerettem a lecsót, mert 1:1:1 arányban volt a paprika, paradicom és a hagyma
egyszer olyat ettem, amiben a paradicsom csak mutatóban volt és paprika is 2x annyi mint hagyma, na azóta így készítem én is és imádom.
4 főre én így főzöm:
4 db nagyobb paprika
8 db kisebb paradicsom
2 fej hagyma
6 tojás
ma is ez volt :)
Köszönöm a NORMÁLIS válaszokat!
Ez nem az én témaköröm. Egyszer kérdeztem egyet kávéval kapcsolatban, egyébként hónapokkal ezelőtt és azóta se jártam erre.
A férjem azt mondta az ő édesanyja több hagymát tesz bele, mint paprikát. Ez nekem eléggé irreálisnak tűnt így jött a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!