Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell (sütőben) paprikát...

Hogyan kell (sütőben) paprikát sütni a legegyszerűbben? Ez így jó lesz?

Figyelt kérdés

rákerestem, de összevissza írnak mindenfélét. amit összeraktam a sok infóból, az alapján: alufóliával kibélelt tepsiben, olaj nélkül, előmelegített sütőben addig sütöm az egyik felét, amíg jó sült nem lesz, aztán megfordítom, másik felével ugyanez. utána egy kis ideig le kell zárni fóliával lefedett edényben, lehúzni a héját és kicsumázni.


kérdés, hogy fűszerezni mikor kell? illetve mivel?

csak egyben süthetem? ha előre felszeletelem, akkor is ugyanolyan lesz?


köszi a segítséget



2016. szept. 1. 12:09
 1/2 anonim ***** válasza:

Félig-meddig jól szedted össze.


De egyrészt nem alufóliát, hanem sütöpapírt jobb használni


A sütöt kb 200 fokra kell állítani, a paprikákat megmosva, szárazra törölve egymás mellé fektetni a sütölapra.

Kb fél óra múlva meg kell fordítani (nem baj, ha kicsit megfeketedett részek vannak a héján), még 15-20 perdig sütni.

Utána kiszedni, fagyasztózacskóba/sütözacskóba tenni, kb 10 percig várni és utána egyenként kiszedve lehúzni a héját, illetve kiszedni a magházat. Nem árt szürö fölött csinálni, mert a paprika leve kifolyik, ezt utána fel lehet használni, mert jó íze van.


Ha mindet megtisztítottad, akkor lehet füszerezni, meg a saját levét visszaönteni rá.


Sütni csak egyben célszerü, mert így a leve bennemarad, meg csak a héja süt meg erösen, ha elöre feldarabolod, akkor más jelletö lesz, meg a héját is nehéz lehúzni.

2016. szept. 1. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
58%

Amit leírtál jó,de ne alufóliát használj,hanem sütőpapírt.

Amikor lehúzod a héját a kifolyó levet fogd fel, nagyon finom, kár lenne veszni hagyni, jó a salátaöntetbe.

Fűszerezni a héj lehúzása után kell. Mediterrán fűszerekkel, balzsamecettel, olívaolajjal vagy egyszerű ecetes saláta öntettel,tökmagolajjal, sóval borssal.

Én egyébbként nem a sütőben sütöm, hanem a gáz lángja fölött ,grillsütőben, nagyon jót tesz a füstölt íz ,az ilyen ételeknek.

2016. szept. 1. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!