Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkemell legegyszerűbben?

Csirkemell legegyszerűbben?

Figyelt kérdés
Üdv, egyedül maradtam itthon és kellene egy kis segítség. Van csirke mellem és hogy tudnám a legegyszerűbben elkészíteni? Bármilyen formában szeretem, kivéve nyersen :D:D:D

2016. júl. 27. 12:06
 1/4 anonim ***** válasza:
Kicsontozod, lapjára félbevágod (vízszintesen, hogy két vékonyabb szeletet kapj), só, bors, +fűszer, amit szeretsz (curry, gyömbér, őrölt chili, bazsalikom, oregánó, medvehagyma stb, stb), vagy mindezek helyett kész fűszerkeverék kell rá, de sima só+borssal is jó. Serpenyőben forrósítasz zsiradékot, és hirtelen, nagy lángon, 5-5 perc alatt átsütöd mindkét oldalát. Ennél egyszerűbben nem nagyon lehet.:-)
2016. júl. 27. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom,mit értesz legegyszerűbb alatt.

Elég egyszerű vékony szeletre vágni,fűszerezni,tepsibe rakni,rákenni kis tejfölt, megszórni reszelt sajttal.


Legegyszerűbb vékony csíkokra vágni,fűszerezni,zsiradékban kisütni.


Utóbbihoz bármi zöldség adható,szaporítván,ízesebbé tennénv az alapot. De dobhatsz rá simán paradicsomos,vagy mustáros-tejfölös öntetet is,akkor tésztával ehető,laktató.

2016. júl. 27. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Úgy, ahogy írták előttem. Vagy szeletekre vágva, vagy csíkokra kis zsiradékon átfuttatod és majdnem kész is.

Szeletelve, besózod borsozod, egy ki lisztbe mártod és kevés zsiradékon oldalanként 3-4 percig sütöd.

Csíkokra vágva is ez az eljárás, esetleg a lisztezés elmaradhat. utóbbi hoz, ha már kifehéredett tehetsz némi zöldséget is (zöldborsó, brokkololi, gomba,.. stb és együtt párolod készre.

Fűszerezés ízlés szerint, mehet alá egy kisfej hagyma is apróra vágva, megdinsztelve,de fokhagyma és bors, bazsalikom, kömény, majoranna is kiváló társa a csirkemellnek.

Végül is brassói módra is elkészítheted a húst, ha sütsz mellé egy másik serpenyőben egy kis kockára vágott krumplit, majd összekevered őket. Legfinomabb frissen préselt fokhagymával a tetején.

2016. júl. 27. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Max. 1 cm vastag szeletekre vágod, besózod, és egy serpenyőben kevés zsiradékon mindkét oldalát megsütöd. Kb. 3-3 perc kell egy-egy oldalnak, ha nem elég, még süsd egy kicsit. Utána borsozhatod, fűszerezheted tovább.
2016. júl. 27. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!