Mit rontok el a sülthal készítésekor?
Elöször is írd le, hogyan szoktad csinálni!
A sült hal az a rántott vagy lisztve forgatott vagy sütöben/serpenyöben sült?
HA rántott vagy lisztezett, akkor azt forró és böséges oljba kell tenni, mert így a külseje kérget kap és nem tudja beszívni a zsiradékot. Ha nem elég meleg, akkor megszívja magát, ha meg túl kevés, akkor a hal lehüti és azért szivja fel magába az olajat.
Ha sütöben/serpenyöben sütöd, akkor meg ne tegyél alá sok zsiradékot, éppen csak ki legyen vékonyan kenve.
De ha megírod, hogy milyen módszerrel szoktad csinálni, akkor konkrétabb választ is lehet adni.
Szinte olaj nélkül sütöm a halat.
A serpenyőt nagyon felmelegitem.A halat ami előzően legalább egy órát állt besózva szobahőmérsékleten, megforgatom fűszeres (só, bors, halak fűszerkeverék) kukoricalisztben.
Egykét evőkanál olajat teszek a serpenyőbe,
#3. Folytatása
Beleteszem a halat, ha filé, akkor bőrével lefelé és 3 percig sütöm, megfordítom és a másik oldalát is 3 percig sütöm.
Ezután 180 fokra előmelegített sütőbe teszem 6 percre.
A serpenyöbe sok olaj kell - nem "majdnem ellepi a halat", hanem annyi, hogy a bepanírozott szeletek "úszni tudjanak" benne. Az olajat fel kell forrósítani, és csak egy-két szeletet tenni bele egyszerre, hogy az olaj nem hüljön le a haltól és tényleg úszkáljanak az olajban.
Így nem szívja meg magát olajjal és nem lesz tocsogós.
Ha megsült, akkor papírtörlöre szedd ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!