Mit rontok el a sülthal készítésekor?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Elöször is írd le, hogyan szoktad csinálni!
A sült hal az a rántott vagy lisztve forgatott vagy sütöben/serpenyöben sült?
HA rántott vagy lisztezett, akkor azt forró és böséges oljba kell tenni, mert így a külseje kérget kap és nem tudja beszívni a zsiradékot. Ha nem elég meleg, akkor megszívja magát, ha meg túl kevés, akkor a hal lehüti és azért szivja fel magába az olajat.
Ha sütöben/serpenyöben sütöd, akkor meg ne tegyél alá sok zsiradékot, éppen csak ki legyen vékonyan kenve.
De ha megírod, hogy milyen módszerrel szoktad csinálni, akkor konkrétabb választ is lehet adni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szinte olaj nélkül sütöm a halat.
A serpenyőt nagyon felmelegitem.A halat ami előzően legalább egy órát állt besózva szobahőmérsékleten, megforgatom fűszeres (só, bors, halak fűszerkeverék) kukoricalisztben.
Egykét evőkanál olajat teszek a serpenyőbe,
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
#3. Folytatása
Beleteszem a halat, ha filé, akkor bőrével lefelé és 3 percig sütöm, megfordítom és a másik oldalát is 3 percig sütöm.
Ezután 180 fokra előmelegített sütőbe teszem 6 percre.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A serpenyöbe sok olaj kell - nem "majdnem ellepi a halat", hanem annyi, hogy a bepanírozott szeletek "úszni tudjanak" benne. Az olajat fel kell forrósítani, és csak egy-két szeletet tenni bele egyszerre, hogy az olaj nem hüljön le a haltól és tényleg úszkáljanak az olajban.
Így nem szívja meg magát olajjal és nem lesz tocsogós.
Ha megsült, akkor papírtörlöre szedd ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!