Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Amikor azt írják a tejkaramell...

Amikor azt írják a tejkaramella készítésekor, hogy x dkg vaj, akkor az valódi vaj legyen, vagy margarin? Aki csinált már: milyen fortélyai vannak a tejkaramella készítésének?

Figyelt kérdés
Most találtam egy receptet. Régen befaragtam az egyik recepttel, sötét lett a "karamella" és pocsék ízű, pedig mindent úgy csináltam, ahogy azt írták, ráadásul valódi vajjal....

#tejkaramella #házi tejkaramella
2016. jún. 8. 10:54
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Most is valódi vajjal készítsd, ha jót akarsz. Ha besötétedett, akkor sajnos túlpirítottad, és nem a vaj hibája.

Növényi zsiradékkel ne próbálkozz,mert más íze lesz a -jelen esetben- a tej,-vagy vajkaramellának.

Fortély sajnos nem jó hír... csaknem 3 órányit kell folyamatosan kevergetni. Én tejszínnel/vajjal csináltam néhányszor, de ennyi odafigyelést nem ér meg, hiába házi:/

2016. jún. 8. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Vajjal, igazi vajjal! Nekem nem tartott olyan sokáig, mint az előző válaszolónak, nem volt rövid, de 3 óra biztosan nem, nem tudom mitől függhet.

[link]

Nekem ez a recept vált be, nagyon finom.

2016. jún. 8. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Igazi vajjal.

Azért lett sötét és rossz ízű, mert valószínűleg megégett a cukor.

2016. jún. 8. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Csak valódi vaj létezik. A margarin nem vaj, totálisan más az összetétele, íze, víztartalma meg minden. A karamellánál ezek számítanak, ebben bizonyos vagyok. Azt nekem sem könnyű készíteni, bár én nem hagyományos stílusban nyomom. Mintha még a vaj típusa is számítana.
2016. jún. 8. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!


Tudom, hogy a vaj, vaj és a margarin, margarin és hogy mi a különbség a kettő közt, de sok receptem van, amibe azt olvasni, hogy vaj, és közben egy rámát (vagy más típusú kockamargarint) kell bele dobni.

2016. jún. 8. 18:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Végy egy konzerv sűrített tejet, állítsd egy vízzel töltött lábasba és tedd a tűzhelyre. 4-5 óra forralás és kész is! Csak időnként töltsd újra a vizet alá. Ha kész kihalászod, kihűtöd és felbontod.
2016. jún. 9. 00:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!