Amikor azt írják a tejkaramella készítésekor, hogy x dkg vaj, akkor az valódi vaj legyen, vagy margarin? Aki csinált már: milyen fortélyai vannak a tejkaramella készítésének?
Most is valódi vajjal készítsd, ha jót akarsz. Ha besötétedett, akkor sajnos túlpirítottad, és nem a vaj hibája.
Növényi zsiradékkel ne próbálkozz,mert más íze lesz a -jelen esetben- a tej,-vagy vajkaramellának.
Fortély sajnos nem jó hír... csaknem 3 órányit kell folyamatosan kevergetni. Én tejszínnel/vajjal csináltam néhányszor, de ennyi odafigyelést nem ér meg, hiába házi:/
Vajjal, igazi vajjal! Nekem nem tartott olyan sokáig, mint az előző válaszolónak, nem volt rövid, de 3 óra biztosan nem, nem tudom mitől függhet.
Nekem ez a recept vált be, nagyon finom.
Igazi vajjal.
Azért lett sötét és rossz ízű, mert valószínűleg megégett a cukor.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Tudom, hogy a vaj, vaj és a margarin, margarin és hogy mi a különbség a kettő közt, de sok receptem van, amibe azt olvasni, hogy vaj, és közben egy rámát (vagy más típusú kockamargarint) kell bele dobni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!